Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2016 - Anul XXI, nr. 56 (6169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Testare

Peste 600 de absenţi la simularea probei de limba română a examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 10.000 de elevi din judeţ, din clasele a XI-a şi a XII-a, au susţinut ieri prima probă a simulării bacalaureatului, respectiv cea de limba şi literatura română.

Numărul de absenţi a fost de 602, 302 din clasele a XI-a şi 300 din clasele a XII-a, prezenţi la testare fiind 5.466, respectiv 5.147 de elevi.

Simularea bacalaureatului are loc în perioada 7-10 martie.

Examenul de simulare continuă pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2015-2016 după cum urmează: limba şi literatura maternă (8 martie), proba obligatorie a profilului (9 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (10 martie). Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 18 martie.

Durata testării a fost de 3 ore, elevii având de rezolvat trei subiecte cu mai multe cerinţe, notate cu câte 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.

În 2015, la evaluarea de la clasa a XII-a, mai puţin de jumătate dintre elevii suceveni au reuşit să promoveze examenul de simulare a bacalaureatului. Astfel, potrivit unei centralizări realizate de Inspectoratul Şcolar Suceava, din cei 6.388 de elevi care au susţinut testarea, 3.068 (48,03%) au avut medii peste pragul de 6 (limita de promovabilitate).

La proba de limba şi literatura română s-au obţinut 4.349 de note peste 5 (68,08%), iar sub această limită – 2.039 de note. La proba de matematică sau istorie s-au obţinut 3.430 de note peste 5 (53,6%), iar la proba la alegere 59,14% dintre elevii de clasa a XII-a au reuşit să ia calificative peste 5.

Cât priveşte situaţia din rândul elevilor de clasa a XI-a care au susţinut simularea examenului maturităţii, din numărul total de elevi prezenţi, 36,45% au promovat testarea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 600 de absenţi la simularea probei de limba română a examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 600 de absenţi la simularea probei de limba română a examenului de bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici muntenești (de post) Spre deosebire de sfințișorii din aluat dospit din Moldova și Bucovina, mucenicii din sudul țării sunt un fel de paste făinoase, care se fierb în apă ori lapte și se servesc într-un sos delicios, cu nucă și arome. Se găsesc și în... Citeşte