Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2016 - Anul XXI, nr. 56 (6169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Lista celor 200 de străzi care vor fi reparate anul acesta a fost definitivată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Străzile care vor fi refăcute cu prioritate anul acesta, prin lucrări de asfaltare, plombare sau balastare, după caz, au fost stabilite ieri de conducerea municipalităţii sucevene, adică primarul, viceprimarii și consilierii locali, care s-au întâlnit la amiază, într-o ședinţă consultativă.

Lista de priorităţi pentru lucrările de reparaţii din 2016 cuprinde 200 de străzi, din toate cartierele Sucevei, fiind luate în calcul în principal arterele care adună fluxuri de circulaţie, dar și străzi a căror stare precară impune luarea unor măsuri cât mai urgente.

„Discuţiile au pornit de la lista de străzi întocmită de serviciul de specialitate din primărie, de la propunerile făcute de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, cu care ne-am consultat în această privinţă, la care s-au adăugat completările făcute de consilierii locali, fiecare din ei cunoscând orașul bine, mai ales zona în care locuiesc și pe care o reprezintă. Lista cu cele 200 de străzi pe care vom interveni anul acesta este acum finalizată și o vom face publică miercuri”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că a ţinut cont de solicitările venite în număr mare de la sucevenii cu care a stat de vorbă, o bună parte dintre cerinţele acestora regăsindu-se în lista întocmită.

„Fiecare om este interesat de strada sa, cum este normal, dar am încercat să facem o repartizare echitabilă a proiectului de reparaţii străzi, pentru a se interveni în toate cartierele oraşului. Şi eu mi-aş dori să fie asfaltate absolut toate străzile, aleile şi intrările în bloc, să fie totul la cheie, cum se spune, dar din păcate bani nu prea sunt. Stăm destul de greu cu încasările de la agenţii economici, suntem undeva la 50% faţă de cât se încasa în anii anteriori. În total avem de încasat peste 15 milioane de euro”, a precizat edilul sucevean.

Pe lângă străzile pe care se va interveni pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii, anul acesta se vor turna covoare asfaltice pe patru străzi de pământ, respectiv Mihail Sadoveanu din cartierul Zamca, Bogdan Vodă din Centru, Lev Tolstoi din Burdujeni-sat şi Constantin Moraru din Iţcani.

Tot cu covoare asfaltice se dorește și refacerea străzilor Zamca, Zorilor, Jupiter, Scurtă şi Mihai Viteazul, pe bulevardul Corneliu Coposu şi bulevardul Gavril Tudoraş.

„Suntem în faza obţinerii avizelor de la Poliţie pentru mai multe străzi, pentru demararea lucrărilor de reparaţii la trotuare, care vor fi urmate de asfaltări, imediat ce vremea se va dovedi prielnică”, a adăugat primarul Ion Lungu, care consideră că din aprilie se va putea trece efectiv la turnarea de asfalt pe străzile din listele de reparaţii și investiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lista celor 200 de străzi care vor fi reparate anul acesta a fost definitivată.
 Vizualizări articol: 5741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 7 voturi
Lista celor 200 de străzi care vor fi reparate anul acesta a fost definitivată2.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungu- canalizare-granit-asfalt trimis de
( 8 mar 2016, 11:14:38
toate ca toate ,dar mai iesiti impreuna cu toti birocrati abilitati, si cei care au facut receptii la lucrari anul 2015 si 2014 sa vedeti treaba de mintuiala (expira garantiile dl )sau asta se doreste , ptr asta se iau comisioanele?......., in fata casei de cultura granitul e varza (numa' bun de pus placi comemorative -LUNGU, spoturi sparte si nefunctionabile Marca GENERAL-LOIAL, NU MAI SPUN PE UNDE a lucrat PERFIDA la canalizare............. , cind a veni ziua de start a curatenii de primavara sa te uiti mai bine pe unde treci............... gropi , borti , glod , .......
2.   Covor asfaltic trimis de
( 8 mar 2016, 11:27:46
anul acesta? dar începi după alegeri,nu-i așa? asta pentru miile de draji sceveni care ți-au votat minciunile gogonate, din 4 în 4 ani....

domn primar, maistre, spune-i doamnei tale că blana aia de nurcă cu care se mândrea duminică seara la petrecerea de la restaurant Zamca se poartă iarna, nu primăvara la +15 grade...după asfaltările de anul acesta, neapărat să-i cumperi haină de vizon și lui fiu-tu să-i mai iei două crâșme în oraș, așa de sanchi...promiți?
3.   Dupa alegeri trimis de
( 8 mar 2016, 12:57:46
Daca vei fi votat [doamne fereste si pazeste] vei canta pentru Suceveni ',\CE BINE IMI PARE CA A-TI LUAT TEAPA .
4.   Lista strazilor care vor fi carpite nu reparate trimis de
( 8 mar 2016, 14:46:29
Cum e sacul e si carpeala.Toti fac parte din marele clan carpaci, indiferent ca se afla in tabara celor care administreaza "banutzii" obtinuti din taxele contribuabililor sau in tabara celor care castiga "prin licitatie" onesta si corecta lucrarile puse la bataie de cei din prima tabara.
5.   Carpaciul Sef cu pagina pe Facebook trimis de
( 9 mar 2016, 10:37:40
Figura politica cu pagina pe Facebook si-a pus administratorul aplaudac sa blocheze comentariile nefavorabile de pe pagina personala, desi a afirmat la inaugurarea triumfala a acesteia ca nu se va intampla acest lucru.
Prin urmare, orice veti urmari pe pagina sa de FB este doar campanie electorala si atat. Nimic folositor pentru votantii nehotarati si pentru cetatenii acestei urbe. Lungu nu se dezminte nici in mediul on-line. Acelasi om lipsit de coloana vertebrala cu dosare grele la DNA. Asteptam cu nerabdare solutionarea acestora si trimiterea lui in judecata.
6.   Primar de moda veche trimis de
( 9 mar 2016, 10:42:37
D-le primar Lungu Mana Lunga, cand vor fi asfaltate strazile ce purced pe langa pasarela CFR din Itcani. Au tot fost carpite pana acum si ne rupem masinile prin gropile ramase. S-au v-ati mutat pe FB si nu cititi decat comentariile favorabile? Figura politica cu pagina pe Facebbook si-a pus administratorul sa blocheze comentariile nefavorabile de pe pagina personala, desi a afirmat la inaugurarea triumfala a acesteia ca nu se va intampla acest lucru.
Prin urmare, orice veti urmari pe pagina sa de FB este doar campanie electorala si atat. Nimic folositor pentru votantii nehotarati si pentru cetatenii acestei urbe. Lungu nu se dezminte nici in mediul on-line. Acelasi om lipsit de coloana vertebrala cu dosare grele la DNA. Asteptam cu nerabdare solutionarea acestora si trimiterea lui in judecata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici muntenești (de post) Spre deosebire de sfințișorii din aluat dospit din Moldova și Bucovina, mucenicii din sudul țării sunt un fel de paste făinoase, care se fierb în apă ori lapte și se servesc într-un sos delicios, cu nucă și arome. Se găsesc și în... Citeşte