Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2016 - Anul XXI, nr. 56 (6169)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Surprinzător

Dispută între judecători rădăuţeni şi Comisia judeţeană de fond funciar pe 280 de hectare de pădure din Ulma

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reconstituiri ale dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe însumate de 277,38 de hectare de pădure din comuna Ulma, dispuse de instanţe judecătoreşti din Rădăuţi pentru 34 de persoane, au fost respinse de Comisia judeţeană de fond funciar Suceava. Este vorba despre păduri care au făcut şi obiectul acţiunii în revendicare formulate de Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina (FBOB), respinsă definitiv şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin decizia Înaltei Curţi s-a stabilit astfel că suprafeţele respective sunt ale statului, reprezentat în acest caz de Ministerul Finanţelor şi de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.

Cea mai mare suprafaţă din cele 277,38 ha pentru care dreptul de proprietate a fost reconstituit prin decizia instanţei este de 105 ha de pădure, pe numele unei persoane din Caraş Severin.

 

De ce a respins cererile Comisia judeţeană de fond funciar

Motivele care au stat la baza respingerii solicitărilor de Comisia judeţeană de fond funciar sunt: nu au fost identificate suprafeţele prin plan de amplasament însuşit de Oficiul de Cadastru Suceava şi de Ocolul Silvic Falcău, nu există procese verbale de vecinătate însuşite de ocolul silvic şi, cel mai important, suprafeţele solicitate fac parte din cele revendicate de FBOB şi la momentul actual fac obiectul unor alte acţiuni aflate pe rolul instanţelor. Biserica Ortodoxă a cerut reconstituirea dreptului de proprietate asupra acestor păduri în baza Legii nr. 247/2005, Comisia judeţeană a respins toate solicitările şi împotriva acestor hotărâri de respingere au fost formulate acţiuni în instanţă. Comisia judeţeană de fond funciar a cerut suspendarea lor până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acţiunii în revendicare a FBOB. Acum au fost repuse pe rol, la solicitarea FBOB.

Acţiuni cu obiect similar, împotriva hotărârilor Comisiei judeţene de fond funciar, au fost formulate deja la Rădăuţi şi de o parte dintre cei 34 de cetăţeni cărora le-a fost respinsă, în şedinţa din noiembrie 2015, reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenuri cu vegetaţie forestieră aflate pe raza comunei Ulma.

Va fi interesant de urmărit cum se va pronunţa de data aceasta instanţa, având în vedere că pentru suprafeţele respective Curtea Supremă a decis definitiv şi irevocabil că sunt ale statului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispută între judecători rădăuţeni şi Comisia judeţeană de fond funciar pe 280 de hectare de pădure din Ulma.
 Vizualizări articol: 2497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Dispută între judecători rădăuţeni şi Comisia judeţeană de fond funciar pe 280 de hectare de pădure din Ulma3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici muntenești (de post) Spre deosebire de sfințișorii din aluat dospit din Moldova și Bucovina, mucenicii din sudul țării sunt un fel de paste făinoase, care se fierb în apă ori lapte și se servesc într-un sos delicios, cu nucă și arome. Se găsesc și în... Citeşte