Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2016 - Anul XXI, nr. 54 (6167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Marius Boghian propune înfiinţarea unui compartiment pentru supravegherea câinilor fără stăpân

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale Suceava a UNPR, Marius Boghian, propune înfiinţarea, în cadrul primăriei, a unui compartiment pentru supravegherea câinilor fără stăpân. Candidat din partea UNPR pentru funcţia de primar al Sucevei, Marius Boghian consideră că problema câinilor fără stăpân este, în principiu, una pe cât de simplă, pe atât de sensibilă. „Cu o componentă emoţională puternică, întreaga tevatură făcută în chestiunea câinilor vagabonzi a împărţit rapid comunităţile româneşti în două tabere, una a celor miloşi, care suferă la ideea castrării sau, mai rău, a eutanasierii câinilor vagabonzi, şi o alta a celor mai pragmatici, care doresc rezolvarea problemei şi, în final, siguranţă în oraşele în care trăiesc sub ameninţarea atacurilor animalelor”, a arătat Boghian. El a precizat că înfiinţarea adăposturilor pentru câinii comunitari nu a ajutat cu nimic populaţia, având în vedere că a crescut numărul cazurilor în care sucevenii sunt atacaţi zi de zi. „Nefiind o chestiune complicată ci, mai degrabă, una din seria celor simpliste, în care apelul la emoţie este preponderent, tot suceveanul ajunge rapid să aibă o părere, astfel că problema câinilor a ajuns rapid una de interes general, una <de audienţă> masivă, evident speculată de politicienii ultimilor ani”, consideră Marius Boghian.

El a arătat că deşi în continuare zeci de suceveni sunt zilnic atacaţi şi muşcaţi de câini, parlamentarii şi administraţia locală nu au vreme să analizeze un act normativ menit să reglementeze această problemă.

Candidatul UNPR Suceava pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ a declarat că în noul compartiment pentru supravegherea câinilor fără stăpân ar trebui să lucreze cinci persoane. Marius Boghian a explicat că noul compartiment va efectua un recensământ periodic al animalelor de companie din municipiul Suceava, va crea o bază de asistenţă sanitar-veterinară şi va pune în aplicare măsurile pentru oprirea abandonului animalelor. Boghian a explicat că acest compartiment va identifica câinii, pisicile şi animalele de menajerie care prezintă risc epidemiologic crescut. El consideră că Primăria ar trebui să acceseze şi un proiect pilot pentru înfiinţarea  “Poliţiei veterinare”, care să se ocupe de monitorizarea animalelor de pe străzi şi de intervenţii, inclusiv sterilizarea gratuită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marius Boghian propune înfiinţarea unui compartiment pentru supravegherea câinilor fără stăpân.
 Vizualizări articol: 3592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Marius Boghian propune înfiinţarea unui compartiment pentru supravegherea câinilor fără stăpân2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cainii mai importanti ca omul trimis de
( 5 mar 2016, 11:10:18
E normal, unde am ajuns?! e strigator la cer.. ce face campanie pe seama cainilor care au ajuns mai importanti decat semenii.. O tara de crestini! Iubeste aproapele ca pe tine insuti.. trebuie explicat? Am ajuns sa iubim mai mult cainii decat pe oameni..Nu spun ca trebuie sa.i omoram..dar sa nu mai dam asa multa importanta.. sa facem si campanie electorala.. Oamenii nu mai cresc un copil..dar cresc 2-3 caini.. Primaria sparge bani grei cu cainii,iar in oras sunt copii care nu-si permit sa mearga la scoala. Trist.. f trist

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană de vită cu bere (carbonade flamande) Acest preparat belgian foarte gustos, tipic masculin, este mai puțin cunoscut deocamdată pe la noi, dar este o opțiune perfectă dacă vom organiza în viitor, de pildă, o petrecere de ”Ziua bărbatului”. Se pregătește destul de ușor... Citeşte