Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2016 - Anul XXI, nr. 54 (6167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

CJ Suceava şi Primăria Pojorâta au depus contestaţie în anulare împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, legată de depozitul de pe Mestecăniş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a depus, în data de 1 martie a.c., contestaţie în anulare împotriva deciziei civile nr. 182/ 28.01.2016 a Curţii de Apel Cluj, care a admis recursul înaintat de localnici din Valea Putnei şi Mestecăniş şi a dispus anularea Hotărârii de Consiliu Local nr. 64 emisă în 9 august 2010 de deliberativul comunei Pojorâta, hotărâre prin care 9 hectare de teren au fost trecute în administrarea Consiliului Judeţean Suceava. Pe acest teren, Consiliul Judeţean Suceava, în asociere cu toate celelalte localităţi din judeţ, a construit depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş, parte din proiectului Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) din judeţul Suceava, pentru deservirea localităţilor din zona de munte, cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Administratorul public al judeţului Suceava, Ionuţ Adomniţei, ne-a declarat, ieri, că prin această contestaţie Consiliul Judeţean solicită atât anularea deciziei Curţii de Apel Cluj şi, în rejudecare, respingerea recursului declarat de reclamant, cât şi suspendarea executării deciziei civile nr.182/28.01.2016.

O contestaţie similară a făcut şi Primăria Pojorâta, în data de 3 martie a.c.

 

Cel mai mare risc este ca judeţul să fie obligat să restituie către UE peste 51 de milioane de euro

Potrivit administratorului public, în cursul săptămânii viitoare CJ Suceava va face şi o cerere de revizuire a hotărârii judecătoreşti menţionate.

De asemenea, în cursul zilei de joi, Ionuţ Adomniţei a fost la Bucureşti pentru discuţii pe tema situaţiei depozitului de deşeuri de pe Mestecăniş şi a proiectului SMID, cu reprezentanţii Autorităţii de Management POS Mediu şi cu cei ai Ministerului Fondurilor Europene. ”Aşteptăm răspunsul cu punctul de vedere al ministerului cu privire la calea care este de urmat”, a spus administratorul public.

Decizia Curţii de Apel Cluj a luat total prin surprindere autorităţile responsabile de implementarea SMID în judeţ, cu atât mai mult cu cât depozitul de pe Mestecăniş este executat în proporţie de peste 90%. Aici ar trebui să fie depozitate 350.000 de tone de deşeuri colectate din zona de munte a judeţului, pe o durată de funcţionare până în anul 2037.

Amenajarea unui depozit de deşeuri pe Mestecăniş, chiar şi ecologic, a fost extrem de controversată, cu reacţii nu doar din partea localnicilor, ci şi a organizaţiilor de mediu.

Valoarea totală a proiectului SMID Suceava este de 51,761 de milioane de euro. Varianta cea mai proastă ar fi ca judeţul să fie obligat să restituie toată această sumă către Uniunea Europeană.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava şi Primăria Pojorâta au depus contestaţie în anulare împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, legată de depozitul de pe Mestecăniş.
 Vizualizări articol: 4855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
CJ Suceava şi Primăria Pojorâta au depus contestaţie în anulare împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, legată de depozitul de pe Mestecăniş3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 5 mar 2016, 21:46:34
Întrebarea este cum a fost posibil aşa ceva (construirea unei gropi de gunoi în vârf de munte)
Răspunsul este foarte simplu: incompetenţă, nesimţire, mârlanie, dezinteres, s.a.m.d.

Ciudat este faptul că nicăieri nu sunt nominalizate persoanele responsabile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană de vită cu bere (carbonade flamande) Acest preparat belgian foarte gustos, tipic masculin, este mai puțin cunoscut deocamdată pe la noi, dar este o opțiune perfectă dacă vom organiza în viitor, de pildă, o petrecere de ”Ziua bărbatului”. Se pregătește destul de ușor... Citeşte