Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mar 2016 - Anul XXI, nr. 54 (6167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Salariaţii din învăţământ, pregătiţi de proteste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), structură la care este afiliată şi Asociaţia Sindicatelor Suceava, transmit că nemulţumirile din rândul salariaților din învățământ ar putea conduce, în viitorul apropiat, la declanșarea unor acțiuni de protest.

Aceştia au prezentat ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, principalele motive care ar putea genera manifestaţii în toată ţara.

Sindicaliştii semnalează că nu a fost dat Ordinul care stabileşte cele şapte comisii care să funcționeze în unitățile de învățământ şi care să conducă astfel la diminuarea birocraţiei din sistem. „S-a răspuns că această problemă nu a fost abandonată, dar se dorește și revizuirea integrală a ROFUIP (Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar), pentru că există în el multe nereguli și inadvertențe, urmând ca în timpul cel mai scurt o comisie să lucreze la aceste modificări”, a transmis Giani Leonte, reprezentantul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS).

De asemenea, a fost abordată și problema examenului de definitivat, reamintindu-se ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când au fost foarte multe voci care au contestat modul de formulare a subiectelor și a baremelor. Angajamentul Ministerului Educaţiei a fost că anul acesta se va regândi modul de alcătuire a subiectelor, astfel încât acestea să vină în sprijinul candidaților. De asemenea, se va analiza și propunerea de luare în calcul la stabilirea mediei a notei de la inspecția școlară.

Necuprinderea în Legea bugetului de stat pentru anul 2016 de fonduri pentru acoperirea integrală a sumelor restante pentru plata sentințelor judecătorești date înainte de anul 2016 este o altă nemulţumire a oamenilor şcolii.

Liderul ASIS a menţionat că “reprezentanţilor din Ministerul Educaţiei li s-a atras atenția asupra faptului că ministerul nu s-a implicat absolut deloc în ceea ce privește punerea în aplicare a sentințelor judecătorești care privesc acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale. Angajamentul a fost că ministerul va solicita inspectoratelor școlare această situație privind sumele restante la sentințele judecătorești și că vor analiza și această problemă a dobânzilor”.

 

Concursurile pentru directori şi pensionarea anticipată

Cât despre concursurile pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct din unitățile de învățământ, sindicaliştii spun că organizarea acestora a fost tergiversată.

Angajamentul ministerului de resort a fost că săptămâna viitoare va fi convocată comisia care va finaliza metodologia de concurs, urmând ca până la finalul acestui an școlar să se demareze acest concurs. Conducerea ministerului a afirmat că testul grilă  pentru concurs va fi unic la nivel național.

Totodată, reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au solicitat conducerii Ministerului să sprijine rezolvarea problemei pensionării cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard pentru cadrele didactice, precum și a inițiativei de conferire prin lege a statutului de autoritate publică pentru cadrele didactice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii din învăţământ, pregătiţi de proteste.
 Vizualizări articol: 3910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salariaţii din învăţământ, pregătiţi de proteste5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană de vită cu bere (carbonade flamande) Acest preparat belgian foarte gustos, tipic masculin, este mai puțin cunoscut deocamdată pe la noi, dar este o opțiune perfectă dacă vom organiza în viitor, de pildă, o petrecere de ”Ziua bărbatului”. Se pregătește destul de ușor... Citeşte