Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 feb 2016 - Anul XXI, nr. 49 (6162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campanie poliţie

Doi tineri au sesizat la timp că pot fi victime ale unei răpiri, respectiv ale unei înşelăciuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava au organizat, în luna februarie, mai multe acţiuni de prevenire şi informare care au avut scopul de a-i face pe tineri mai atenţi şi mai prudenţi la riscul de a cădea victime ale unor infracţiuni. Aceştia au oferit ca exemple pozitive şi cazurile a doi tineri care au procedat foarte corect atunci când s-au aflat într-o situaţie de risc. Unul dintre cazuri s-a petrecut pe 15 februarie, când un copil în vârstă de 10 ani, elev la o şcoală din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, a fost abordat la ieşirea de la ore de un necunoscut care i-a spus că a fost trimis de mama sa pentru a-l duce acasă. Copilul şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi a fugit, informând un profesor şi sunându-şi mama, care a sesizat în scurt timp Poliţia. După cum am mai relatat în cotidianul nostru, individul era un tânăr cu probleme psihice din Timiş, care făcuse o pasiune pentru mama băiatului şi care, respins de aceasta, voia foarte probabil să-i facă rău băiatului.  În urma acestui caz, pe numele tânărului din Timiş s-a întocmit dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de lipsire de libertate.

Într-un alt caz, pe 18 februarie, un tânăr de 17 ani, din municipiul Suceava, a sesizat Poliţia după ce a primit un mesaj pe telefon, de la un număr necunoscut, prin care era înştiinţat despre faptul că a câştigat un premiu de 5.000 euro şi un telefon. Tânărul, ştiind că au fost cazuri de înşelăciune, a trimis la numărul respectiv un mesaj, respectiv că va verifica la poliţie. Ulterior, nu a mai fost contactat, iar telefonul respectiv a fost închis. 

Cele două sunt exemple despre cum trebuie acţionat în cazuri de acest gen.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava, a precizat că în februarie au fost organizate cinci acţiuni de prevenire şi informare în cadrul proiectului ,,De mici să preţuim siguranţa”, peste 600 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani beneficiind de recomandările cu caracter preventiv. 

El a subliniat că în a doua parte a lunii februarie activităţile au fost concentrate la nivelul municipiului Fălticeni.

Au fost organizate ateliere de lucru interactive, au fost vizionate filme educative, s-au purtat discuţii cu copiii, părinţii şi cadrele didactice şi au fost distribuite peste 250 de manuale cu recomandări preventive.Activităţile de informare şi prevenire vor continua şi în perioada următoare, siguranţa copiilor fiind o prioritate a poliţiştilor”, a declarat comisarul Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri au sesizat la timp că pot fi victime ale unei răpiri, respectiv ale unei înşelăciuni.
 Vizualizări articol: 5247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Doi tineri au sesizat la timp că pot fi victime ale unei răpiri, respectiv ale unei înşelăciuni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant) Această ruladă simplu de făcut şi foarte gustoasă mai este cunoscută şi sub denumirea de ”Lacrimă de elefant”, ”Ochi de elefant” sau ”Rulada Lacrimă”. Este printre cele mai gustoase dulciuri clasice fără coacere,... Citeşte