Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 feb 2016 - Anul XXI, nr. 49 (6162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru anul şcolar 2016-2017

Astăzi debutează înscrierile în clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017 va începe astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, şise va face, la fel ca în anii precedenţi, în două etape. În prima fază trebuie înscrişi atât copiii ai căror părinţi optează pentru şcoala de circumscripţie, cât şi cei care aleg o şcoală care nu se află în apropierea domiciliului lor.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu şi ulterior se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripţii şcolare.

În perioada 29 februarie – 18 martie, părinţii vor completa, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, o cerere-tip de înscriere. Validarea cererilor se face zilnic, în intervalul orar 8,00 - 18,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sâmbăta). Este singurul drum pe care părinţii vor trebui să-l facă la şcoala vizată. Următorul pas, pe 21 martie, constă în procesarea, de către comisia naţională, a cererilor şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru. În intervalul 22-24 martie vor fi analizate cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora se face ţinând cont de criteriile fiecărei şcoli.

7.050 de copii sunt aşteptaţi să fie înscrişi în clasele pregătitoare care vor funcţiona în anul şcolar următor, 354 la număr, dintre care 46 în regim simultan.

La etapa a II-a de înscriere în învăţământul primar participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă. Depunerea cererilor de înscriere este programată în perioada 30 martie – 8 aprilie.

 

Informaţii complete pot fi accesate pe pagina electronică a IŞJ Suceava

Pentru părinţii care au întrebări referitoare la înscrierea în învăţământul primar, Inspectoratul Şcolar Suceava pune în funcţiune numărul de Telverde 0800816230. Telverde Suceava va fi disponibil începând cu data de 22 februarie, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, şi vineri în intervalul orar 8.00 – 14.00. Informaţii complete privind înscrierea în învăţământul primar pot fi consultate şi pe pagina electronică a Ministerului Educaţiei (www.edu.ro) şi a Inspectoratului Şcolar Suceava (www.isj.sv.edu.ro). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi debutează înscrierile în clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 2273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Astăzi debutează înscrierile în clasa pregătitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant) Această ruladă simplu de făcut şi foarte gustoasă mai este cunoscută şi sub denumirea de ”Lacrimă de elefant”, ”Ochi de elefant” sau ”Rulada Lacrimă”. Este printre cele mai gustoase dulciuri clasice fără coacere,... Citeşte