Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 feb 2016 - Anul XXI, nr. 49 (6162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inadmisibil

La Moara s-a cheltuit un sac de bani pentru balastarea câtorva drumuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de balastare din comuna Moara reprezintă o mare necunoscută şi ridică mari semne de întrebare, atât prin modul în care s-au realizat, cât mai ales prin suma cheltuită. Nu sunt singurele neclarităţi vizavi de aceste lucrări, o alta fiind legată şi de modul în care s-au realizat plăţile, fără a exista nici o hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

Dorel Constantin Dumitraş, candidat de primar în Moara şi actual consilier local, a precizat că în cursul anului trecut bugetul comunei trebuia să fie mai bogat cu 241.935 de lei, fără TVA, bani care au provenit de la firmele care au realizat prospecţiuni în zonă.

„Această sumă de bani trebuia să ajungă la bugetul local, dar din motive încă neclare a fost virată direct în conturile unei societăţi private, fără a avea girul Consiliului Local Moara. Cu aceşti bani s-au realizat balastări pe aproximativ 25% din reţeaua de drumuri din comună. Nimeni din primărie nu are o evidenţă a lucrărilor, fără a mai vorbi de o listă de priorităţi cu drumurile unde era necesară balastarea. Din punctul meu de vedere, cu această sumă de bani se putea acoperi aproape toată reţeaua de drumuri comunale, iar oamenii nu ar fi fost nevoiţi să circule şi acum prin noroaie”, a arătat Dorel Constantin Dumitraş.

Acesta a mărturisit că nu este acceptabil şi nici de înţeles ca aceşti bani să nu fie contabilizaţi în nici un fel în actele primăriei, ţinând cont că acordul privind plata despăgubirilor acordate de firma de prospecţiuni este încheiat chiar de primar în numele întregii comunităţi.

„În locul acestor balastări discutabile şi care ridică multe semne de întrebare în ceea ce priveşte prestatorul de servicii şi executantul, dar şi cantităţile de agregate împrăştiate pe drumuri, se puteau demara alte proiecte, mult mai stringente. De exemplu, se puteau demara lucrări la reţeaua de canalizare, la grădiniţă sau pentru extinderea reţelelor de apă şi electricitate. Iar acesta este doar un exemplu privind modul defectuos de gestionare a banilor de care beneficiază comuna Moara, o comună care merită şi trebuie să iasă din întuneric”, a completat Dorel Constantin Dumitraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Moara s-a cheltuit un sac de bani pentru balastarea câtorva drumuri.
 Vizualizări articol: 4961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 24 voturi
La Moara s-a cheltuit un sac de bani pentru balastarea câtorva drumuri5.0524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
(29 feb 2016, 11:40:05
O intrebare domnule Dorel Dumitras: vorbesc unii prin sat, ca strada Ion Gramada in acte ar fi deja asfaltata...cand ea in realitate este o strada in care ne distrugem masinile.... altii spun ca actualul primar refuza categoric sa o asfalteze deoarece nu a avut simpatizanti din acea zona la ultimile alegeri si asta ar fi ca o "pedeapsa" pt cetatenii de aici(cu toate ca a fost propusa pt asfaltare de consilieri in sedinte)...stiti ceva de asta?
1.1  RE: ..... trimis de
(29 feb 2016, 11:51:39
O alta intrebare: de ce n-ati pana acum vreo reclatie la DNA sau parchet?
2.   .... trimis de
(29 feb 2016, 11:49:18
Stim cu totii ca sunt muuuuuulte magarii in aceasta primarie, stim cu totii ca niciodata dl primar nu este de gasit la biroul din primarie, si mai stim ca si angajatii sunt niste nesimtiti, plictisiti care iti vorbesc de sus si plini de aere de parca serviciile pe care ei sunt platiti sa sa ti le ofere le-ar da din buzunarul lor! RUSINE PRIMARIA MOARA!!!!!
3.   Coruptie si anticoruptie trimis de
(29 feb 2016, 19:30:22
am mai spus-o si ma repet : pana nu bate anticoruptia la usa primariei moara nimic nu se va schimba.
prea multe combinatii nerusinate, prea multa aroganta, prea multe furaciuni, mult prea multa CORUPTIE.
CAM SUSPECT CUM CEI DE LA ANAF-CONTROL FISCAL NU S-AU SESIZAT LA COMBINATIA PRIMAR-SC PROSPECTIUNI, combinatie mai sus amintita in articol.
dar stiti de ce nu bate nici anticoruptia si nici SRI la usa primarului, atat cea de la primarie cat si cea de acasa, pardon de la pensiune? pentru ca are spate tovarasi !!!
si daca are spate, i se falfaie de ANAF SI DE DNA SI DE SRI SI DE DIICOT SI DE TOANTA LUMEA INVIDIOASA si de consilieri si de oricine altcineva.
desi SUNT CONVINS CA SRI cunoaste in amanunt toate TUNURILE financiare date pe PERSOANA FIZICA la primaria moara in ultimii 8 ani, INCA nu se implica.
MOTIVUL? INCA BUTTERFLAY.
UITATI-VA BINE LA CE SCRIU ACUM: PRIMARUL ACTUAL NU VA PLECA DIN PRIMARIE DECAT CU PICIOARELE INAINTE, PT.CA DACA VA PLECA ALTFEL VA FI CUTREMUR IN CONDUCEREA POLITICA A PNL SUCEAVA SI CELELALTE INSTITUTII DE FORTA DIN SUCEAVA.
am o intrebare si pt. actualul si pt. fostul viceprimar: cat a fost rezerva de teren agricol a comunei moara in anul 2008 si cat este rezerva de teren agricol in 2016?
daca nu stiti intrebati-l pe tov.primar.

4.   .... trimis de
(29 feb 2016, 20:24:54
De ce strada actualului viceprimar s-a betonat in mare graba imediat ce acesta si-a ocupat functia???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant) Această ruladă simplu de făcut şi foarte gustoasă mai este cunoscută şi sub denumirea de ”Lacrimă de elefant”, ”Ochi de elefant” sau ”Rulada Lacrimă”. Este printre cele mai gustoase dulciuri clasice fără coacere,... Citeşte