Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2016 - Anul XXI, nr. 46 (6159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Investiţii de 1,6 milioane de lei, necesare pentru ca stadionul LPS să găzduiască competiţii sportive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană intenţionează să demareze cât de curând o lucrare de investiţii, în valoare de 1,6 milioane de lei, pentru dotarea stadionului dat în folosinţă la finele anului trecut, la Liceul cu Program Sportiv, cu cele necesare pentru găzduirea de competiţii sportive.

Proiectul iniţiat de primarul Ion Lungu, care va fi supus aprobării Consiliului Local Suceava în şedinţa de astăzi, este necesar deoarece lucrările de realizare a campusului sportiv de la LPS nu au inclus şi o serie de dotări elementare pentru stadion, precum tribune pentru spectatori şi vestiare pentru jucători, iar includerea lor în lucrările finanţate din fonduri europene nu a fost posibilă.

„Vrem să venim cu un proiect de completare a investiţiei de la Liceul cu Program Sportiv, să finalizăm ceea ce nu s-a putut face la stadion din fonduri europene.  Acel stadion nu a fost prevăzut cu tribune şi vestiare. Valoarea totală a investiţiei este de 1,6 milioane de lei, din care 1,3 milioane de lei reprezintă costurile de construcţie şi montaj. Sper să putem organiza cât mai rapid licitaţia şi să dotăm stadionul cu cele necesare, pentru că este o construcţie sportivă modernă, care poate fi folosită nu doar pentru activităţile LPS, ci şi pentru alte activităţi sportive, precum meciurile celor de la Rapid CFR”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Lista indicatorilor tehnico-economici de realizare a investiţiilor la stadion include amenajarea unei suprafeţe de 1.334 mp de gradene, pe care vor putea sta spectatorii, amenajarea de vestiare, pe o suprafaţă de 211,41 mp, grupuri sanitare pentru public – 96 mp, precum şi a unei cabine pentru pază, pe o suprafaţă de 6 mp.

Termenul de realizare a investiţiei este de 12 luni.

 

Baza sportivă de la LPS, atu pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă în Fotbal la Suceava

Încă de anul trecut se vehiculează posibilitatea ca Suceava să se afle pe lista oraşelor în care Federaţia Română de Fotbal intenţionează să deschidă un Centru de Excelenţă în fotbal.

Edilul sucevean a răspuns afirmativ propunerii de asociere venită prin intermediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava.

„Voi avea o întâlnire cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, când va veni la Suceava, pentru a discuta despre înfiinţarea Centrului de Excelenţă în Fotbal, la LPS. Noi am dat deja un acord de principiu, iar când va veni sper să semnăm şi protocolul de colaborare, mai ales că avem astăzi această bază materială la LPS", a declarat Ion Lungu.

Formarea unui Centru de Excelenţă în Suceava presupune ca Liceul cu Program Sportiv Suceava să găzduiască o grupă cu cei mai talentaţi 25 de copii din regiune care intră în clasa a IX-a. Federaţia promite o investiţie de 250.000 de euro pentru materiale şi salarii, plus infrastructură, aici fiind luată în calcul modernizarea stadionului din Iţcani. De cealaltă parte, Consiliul Local Suceava ar urma să suporte cheltuielile cu transportul, masa şi cazarea tinerilor fotbalişti. Veniturile rezultate din vânzarea jucătorilor se vor împărţi astfel: 50% la clubul de provenienţă, 25% la Consiliul Local Suceava şi 25% la Federaţia Română de Fotbal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de 1,6 milioane de lei, necesare pentru ca stadionul LPS să găzduiască competiţii sportive.
 Vizualizări articol: 2936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţii de 1,6 milioane de lei, necesare pentru ca stadionul LPS să găzduiască competiţii sportive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui la abur, cu hrișcă Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la gluten sau de cei ce țin diete drastice – cu acordul medicului, desigur. Mâncarea delicioasă se pregătește... Citeşte