Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2016 - Anul XXI, nr. 46 (6159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Camera de Comerţ și Industrie Suceava acuză faptul că diverse persoane își arogă performanţele și rezultatele instituţiei

Instituţie cu îndelungate tradiţii şi rezultate deosebite, definitorii în organizarea şi funcţionarea mediului de afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava îşi realizează misiunea şi prerogativele sale în deplină concordanţă cu prevederile Legii Camerelor de Comerţ din România nr. 335/2007, fiind o organizaţie de interes public şi de utilitate publică, neguvernamentală, autonomă. Pentru a răspunde cât mai bine menirii sale şi a satisface într-o măsură sporită cerinţele şi aşteptările mediului de afaceri din judeţ, prin Colegiul şi departamentele sale, Camera întreprinde multiple acţiuni pentru mai bună definire a domeniilor prioritare, a creşterii capacităţii de analiză a problemelor privind consolidarea şi dezvoltarea continuă a sectorului privat.

În acest sens, direcţiile de dezvoltare ale Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava vizează sprijinirea mediului economic privind iniţiativa antreprenorială, start-upurile până la nivelul agenţilor economici mari şi foarte mari într-un concept de servicii unitar care acoperă problematica şi nevoile mediului economic actual.

Camera de Comerţ și Industrie Suceava în parteneriat cu colaboratorii săi organizează și se implică în anul 2016, prin intermediul Departamentului EXPO SUCEAVA, la evenimente de tradiţie în spectrul de activităţi expoziţionale locale şi regionale: Agro Expo Bucovina, Hora Bucovinei Frasin, Salonul Auto Bucovina & Expo Finance, Târgurile Bucovinene de Vară, Hai la Școală, Târgul de Turism al Bucovinei, Serbările Toamnei Bucovinene, Festivalul Mărului Fălticeni, Gala Excelenţei în Afaceri & Topul Firmelor 2015, Gala Top 10 Suceveni, Târgul Cadourilor & Lumea Copiilor, toate evenimentele fiind precizate ca perioadă de organizare pe site-ul www.ccisv.ro, recent relansat, în secţiunea Programul de Târguri și Expoziţii CCI Suceava 2016.

În perioada 25-27 martie 2016, la Iulius Mall Suceava Camera de Comerţ și Industrie Suceava organizează “Agro Expo Bucovina 2016 – ediţia a XIII-a”, unul din evenimentele de referinţă şi tradiţie organizate de instituţia noastră, fiind cuprins în calendarul anual de târguri și expoziţii aferent anului 2016. Ca în fiecare an, acest eveniment se bucură de o bună apreciere a expozanţilor, a vizitatorilor care au astfel posibilitatea de a se prezenta, aprecia și viziona expoziţia la care au participat la ediţiile anterioare câte 125 de companii din 30 de judeţe, dar și din străinătate.

Cu toate că poziţia și portofoliul de evenimente al Camerei de Comerţ și Industrie Suceava sunt cunoscute publicului, mediului de afaceri sucevean și nu numai, în încercarea de denaturare a clientelei și a pătrunderii în mod neconcurenţial pe piaţa de profil au apărut recent cu titlu de organizatori cu ”tradiţie” terţi care, prin mijloacele folosite, de natură a induce publicul în eroare, își arogă performanţele și rezultatele obţinute de Camera de Comerţ și Industrie Suceava în domeniul organizării de târguri și evenimente de promovare, precum cele citate, inclusiv “Agro Expo Bucovina”.

Urmare a promovării în presă și în mediul online a unor informaţii inexacte în raport de portofoliul de clienţi deţinut în domeniu de către terţi, Camera de Comerţ și Industrie Suceava înţelege să denunţe un astfel de comportament contrar uzanţelor între profesioniști, cu atât mai mult cu cât în activitatea denunţată sunt implicate persoane care au făcut parte în trecut din conducerea executivă a instituţiei, pe poziţii cum sunt cele de secretar sau cele de execuţie, fiind folosit astfel fondul de comerţ al Camerei de Comerţ și Industrie Suceava, prin preluarea de concepte și idei patentate care beneficiază de protecţie legală.

Indiferent de modalitatea de denaturare a clientelei folosită de terţii menţionaţi, care în final se subscrie infracţiunii de furt intelectual și înșelăciune, Camera de Comerţ și Industrie Suceava își reafirmă poziţia de principal organizator de târguri și evenimente din judeţ și își asigură colaboratorii că vor beneficia în continuare de profesionalismul și operativitatea cu care s-au obișnuit deja, fără ca non-activităţile desfășurate de terţi să afecteze programul de desfășurare al evenimentelor iniţiate și organizate de Camera de Comerţ și Industrie Suceava.

Instituţia noastră își îndeamnă colaboratorii, dar și competitorii ca întotdeauna în cadrul afacerilor desfășurate să aibă în vedere uzanţele comerciale stabilite la nivel mondial, întrucât un mediu de afaceri sănătos este și un mediu de afaceri productiv, fiind stimulată astfel concurenţa naturală și loială, prevăzută de lege ca fiind obligatorie. O astfel de activitate şi asociere este de natură a afecta un eveniment ce a fost iniţiat şi dezvoltat pe parcursul a 12 ani şi reprezintă în primul rând imaginea şi poziţia participanţilor, iar denaturarea inclusiv prin mijloace dolosive a unor astfel de concepte prin intenţia de organizare în perioada de referinţă a unor aşa-zise evenimente cu denumiri asemănătoare este rezultatul unor acţiuni incorecte întreprinse de persoane care au avut şansa de a desfăşura aceste activităţi în mod corect, însă măsura faptelor şi a performanţei lor se regăseşte în acest tip de conduită.

Nu în ultimul rând, precizăm faptul că nu există un drum scurt spre recunoștinţa publică privind desfășurarea unei afaceri, singura modalitate de a ajunge la performanţă recunoscută cu caracter de durată fiind prin intermediul muncii proprii și nu prin folosirea nelegală a informaţiilor cu care pseudo-antreprenori au intrat în contact atunci când au exercitat diferite funcţii în cadrul Camerei de Comerţ și Industrie Suceava, încălcând astfel atât reguli elementare ale bunului-simţ, dar şi ale responsabilităţii, seriozităţii şi decenţei.

Biroul de Presă al CCI Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera de Comerţ și Industrie Suceava acuză faptul că diverse persoane își arogă performanţele și rezultatele instituţiei.
 Vizualizări articol: 3006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Camera de Comerţ și Industrie Suceava acuză faptul că diverse persoane își arogă performanţele și rezultatele instituţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui la abur, cu hrișcă Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la gluten sau de cei ce țin diete drastice – cu acordul medicului, desigur. Mâncarea delicioasă se pregătește... Citeşte