Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2016 - Anul XXI, nr. 46 (6159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Din toamnă

Peste 700 de elevi de la pregătitoare vor învăţa, în regim simultan, cu elevi din clasele mai mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din cauza numărului scăzut de copii de vârstă şcolară din unele localităţi sucevene,  învăţământul simultan, unde copii din mai multe clase învaţă laolaltă sub îndrumarea unui singur învăţător, rămâne încă în actualitate.

În anul şcolar următor, 703 elevi din clasele pregătitoare vor învăţa în aceeaşi clasă cu elevi de vârste diferite.

Cu toate că ministrul Educaţiei recomandă „organizarea de sine stătătoare a clasei pregătitoare” ori de câte ori este posibil în zone rurale, unde numărul copiilor înscrişi pentru pregătitoare nu este suficient pentru formarea unui colectiv, clasele simultane sunt singura soluţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava, „în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017 au fost prevăzute 354 de clase pregătitoare, din care 46 de clase sunt în regim simultan. Clasele pregătitoare în regim simultan cuprind 703 elevi din 137 de unităţi şcolare, majoritatea structuri”. În total, din toamna acestui an, în Suceava vor fi constituite 354 de clase pregătitoare, care vor cuprinde 7.050 de elevi.

Potrivit metodologiei, organizarea claselor în regim simultan se face în interiorul aceluiaşi nivel, primar, respectiv gimnazial.

„În situaţia în care clasa pregătitoare funcţionează în regim simultan cu o altă clasă din învăţământul primar, amenajarea spaţiului din sala de clasă va ţine cont de compoziţia mixtă a grupului, astfel încât să poată fi asigurată realizarea tuturor activităţilor, atât a activităţilor specifice pentru elevii din clasa pregătitoare, cât şi a activităţilor necesare pentru elevii de la celelalte niveluri de clasă care intră în compoziţia formaţiunii de studiu”, este precizat în metodologie.

De regulă, în învăţământul primar, gruparea elevilor în clasele organizate în regim simultan se face pentru clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, respectiv pentru clasa a III-a şi clasa a IV-a.

În acest an şcolar, în judeţul Suceava funcţionează 235 de clase în regim simultan cu 3.657 elevi în 165 de şcoli. În învăţământ primar sunt 206 clase cu 3.186 de elevi (clasa pregătitoare: 561 de elevi, clasa I: 751 de elevi, clasa a II-a: 628 de elevi, clasa a III-a: 494 de elevi, clasa a IV-a: 752 de elevi).

La învăţământ gimnazial sunt organizate 29 clase cu învăţământ simultan, cu 471 de elevi, în 22 de şcoli (clasa a V-a: 149 de elevi, clasa a VI-a: 103 elevi, clasa a VII-a: 124 de elevi, clasa a VIII-a: 95 de elevi).

 

IŞJ Suceava a publicat lista circumscripţiilor şcolare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a publicat pe site-ul instituţiei - www.isj.sv.edu.ro - la secţiunea ”Înscrierea în învăţământul primar”, lista actualizată a circumscripţiilor şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Părinţii interesaţi pot găsi informaţii privind numărul de clase pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017, organizate în cadrul fiecărei şcoli în parte, şi unitatea de învăţământ la care sunt arondaţi. Inspectoratul Şcolar a mai publicat calendarul înscrierii în învăţământul primar, precizări privind activitatea de evaluare psihosomatică şi programul comisiilor de înscriere în învăţământ.


Telverde pentru înscrierea la clasa pregătitoare

Pentru părinţii care au întrebări referitoare la înscrierea în învăţământul primar, Inspectoratul Şcolar Suceava pune în funcţiune numărul de Telverde 0800 816 230. Telverde Suceava va fi disponibil începând cu data de 22 februarie, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, şi vineri, în intervalul orar 8.00-14.00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 700 de elevi de la pregătitoare vor învăţa, în regim simultan, cu elevi din clasele mai mari.
 Vizualizări articol: 3884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 700 de elevi de la pregătitoare vor învăţa, în regim simultan, cu elevi din clasele mai mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui la abur, cu hrișcă Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la gluten sau de cei ce țin diete drastice – cu acordul medicului, desigur. Mâncarea delicioasă se pregătește... Citeşte