Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2016 - Anul XXI, nr. 34 (6147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Arest preventiv

Poliţiştii „Trio penal” de la Vadu Moldovei şi Fântâna Mare, trimişi 30 de zile la răcoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 20 de infracţiuni ar fi comis poliţiştii de la Vadu Moldovei şi Fântâna Mare reţinuţi luni seară de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Acuzaţiile aduse poliţiştilor „Trio penal” sunt extrem de grave, iar documentarea faptelor s-a făcut timp de mai multe luni, inclusiv prin interceptări telefonice, înregistrări audio-video, cât şi cu ajutorul martorilor.

Agenţii Florin Avrămiuc, Daniel Vîrvara şi Costel Mafteiacţionau fie în duet, fie în mod particular, dar de fiecare dată închideau ochii şi se făceau nevăzuţi pentru diferite foloase materiale, în special sume de bani.

Campion absolut al acestei grupări este agentul de poliţie Florin Avrămiuc, şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei, reţinut pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de luare de mită şi opt infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite. El este secondat de agentul de poliţie Daniel Vîrvara, şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, cu două infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în timp ce faţă de agentul de poliţie Costel Maftei, din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a instigării la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

 

Au prins un minor la volan şi l-au făcut scăpat pentru 200 de lei

Potrivit anchetatorilor, faptele comise de Florin Avrămiuc datează din perioada august-decembrie 2015, când acesta a primit în cinci situaţii, la date diferite, bunuri sau sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor sau constatarea infracţiunilor. În toate cele cinci cazuri şeful de post de la Vadu Moldovei a constatat săvârşirea de contravenţii sau infracţiuni în cadrul unor controale în traficul rutier şi în nici una dintre situaţii nu a întocmit nici un fel de acte, având în vedere foloasele necuvenite primite.

„Una dintre infracţiunile de luare de mită reţinute în sarcina inculpatului Avrămiuc Florin a fost comisă împreună cu inculpatul Maftei Costel, iar o alta împreună cu inculpatul Vîrvara Daniel.

Astfel, la data de 08.11.2015, inculpatul Avrămiuc Florin şi inculpatul Vîrvara Daniel, ambii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de agenţi de poliţie, au oprit în traficul rutier un autoturism, condus de un minor, care era însoţit de către B.D., şi, deşi agenţii de poliţie au constatat că şoferul era minor, aceştia şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că nu au întocmit acte de constatare a infracţiunilor săvârşite de minor şi de către B.D. (infracţiunea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, şi infracţiunea de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în situaţia prevăzută în alin.1, prev. de art. 335 alin. 3 Cod penal), iar în schimb agenţii de poliţie au primit de la B.D. suma de 200 lei, sumă care i-a fost înmânată lui Vîrvara Daniel”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Au negociat 1.000 de euro şi s-au mulţumit cu 4.000 de lei

O altă faptă mai bănoasă datează din 18 decembrie 2015 şi tot în aceeaşi componenţă, Avrămiuc-Maftei.

„Cei doi au depistat în traficul rutier un tir încărcat cu cherestea şi deşi agenţii de poliţie au constatat că şoferul nu deţinea documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, aceştia şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor, în sensul că nu au întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiei, prev. de art. 19 alin. 1 lit. b din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar în schimb, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au primit suma de 4.000 lei de la o altă persoană (chemată în ajutor de proprietarul materialului lemnos), care a promis celor doi agenţi de poliţie în primă fază remiterea sumei de 1.000 euro cu titlu de mită, apoi a purtat negocierile şi a remis suma de 4.000 de lei”, se menţionează în comunicatul procurorilor suceveni.

Cei trei poliţişti sunt acuzaţi şi de săvârşirea de infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, faptele fiind comise în cursul anului 2015 şi la începutul anului 2016. În general, cei trei agenţi de poliţie nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor sau privind constatarea infracţiunilor, obţinând în acest mod foloase necuvenite pentru contravenienţi sau pentru alte persoane (evitarea aplicării sancţiunilor contravenţionale, inclusiv evitarea aplicării sancţiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, în unele cazuri, sau evitarea cercetării faptelor comise în cadrul unor dosare penale).

 

Percheziţii la Poliţia Vadu Moldovei

Ieri după-amiază, agenţii Florin Avrămiuc, Daniel Vîrvara şi Costel Maftei au fost duşi la arestare în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava. După ce a analizat probele din dosar, magistratul a emis mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pe numele tuturor celor trei poliţişti.

Reţinerea agenţilor de la Vadu Moldovei şi Fântâna Mare a intervenit după ce, în prealabil, luni dimineaţă lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au efectuat două percheziţii, la Postul de Poliţie Vadu Moldovei şi la Secţia nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei.

Anchetatorii au mai dorit să precizeze că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii „Trio penal” de la Vadu Moldovei şi Fântâna Mare, trimişi 30 de zile la răcoare.
 Vizualizări articol: 5271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii „Trio penal” de la Vadu Moldovei şi Fântâna Mare, trimişi 30 de zile la răcoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și consistent.Avem nevoie de:O cană făină de porumb grișată, trei căni apă, o linguriță rasă sare, 200 g brânză de... Citeşte