Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2016 - Anul XXI, nr. 34 (6147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Tergiversare

Amenajarea parcului de la Spitalul de Urgenţă, blocată de firma care nu şi-a onorat contractul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul care ar fi trebuit să fie amenajat în curtea Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a rămas în paragină deoarece firma care a câştigat contractul de amenajare nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale.

Contractul de finanţare nerambursabilă, în valoare de 1,750 milioane lei, a fost semnat în data de 31 mai 2011, cu durată până la 31 decembrie 2015.

Contractul de lucrări, în valoare de 1,40 milioane lei fără TVA, a fost semnat în data de 7 martie 2012, cu firma Artpeisaj SRL Suceava, cu o durată până la 30 noiembrie 2014.

Proiectul de amenajare a parcului de la spital era finanţat cu bani de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.

Firma menţionată a executat lucrări doar în perioada 2012-2013, stadiul fizic atins fiind de 15,78%. În faţa acestei situaţii, în iulie 2015 Consiliul Judeţean Suceava a dat în judecată firma Artpeisaj solicitând rezilierea contractului şi obligarea acesteia la plata penalităţilor pentru neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin contract. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, termenele de judecată au fost în noiembrie şi decembrie 2015 şi ianuarie 2016. Următorul termen programat este astăzi.

Nechifor a mai declarat că, în data de 27 iulie 2015, Consiliul Judeţean a solicitat Administraţiei Fondului pentru Mediu suspendarea contractului de finanţare nerambursabilă până la soluţionarea definitivă a procesului cu Artpeisaj şi aprobarea ulterioară a reluării execuţiei lucrărilor. ”Administraţia Fondului pentru Mediu ne-a transmis că a aprobat sistarea temporară a utilizării finanţării”, a precizat Nechifor.

Fiind vorba despre un proiect finanţat cu fonduri nerambursabile, până la soluţionarea definitivă a procesului orice lucrare de amenajare a parcului, care ar putea fi efectuată de CJ sau de spital, este blocată. Singurul lucru care poate fi făcut este să se asigure igienizarea zonei prin strângerea gunoaielor. Toaletarea copacilor, realizarea de spaţii verzi şi amplasarea de bănci s-ar părea că nu numai că nu sunt permise, ci ar fi chiar pasibile de sancţiuni pentru cel care le-ar face. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenajarea parcului de la Spitalul de Urgenţă, blocată de firma care nu şi-a onorat contractul.
 Vizualizări articol: 2318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Amenajarea parcului de la Spitalul de Urgenţă, blocată de firma care nu şi-a onorat contractul3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și consistent.Avem nevoie de:O cană făină de porumb grișată, trei căni apă, o linguriță rasă sare, 200 g brânză de... Citeşte