Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2016 - Anul XXI, nr. 34 (6147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Da, se putea şi mai rău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atunci când lucrurile merg rău, indiferent despre care domeniu e vorba, se găseşte întotdeauna şi tradiţionala consolare sub forma clasicei sintagme "se putea şi mai rău"! Asta vorbeşte de la sine despre optimismul incorigibil al naţiei române. Ajungem astfel să ne mulţumim cu cât de puţin se poate, orice eşec având trimiterea, şi ea clasicizată, la soartă! Ca mai mereu, şi alaltăieri am avut parte de soarta potrivnică, urna aducându-ne ca adversar în meciul de supravieţuire în grupa de elită a Fed Cup fix Germania! De parcă nu ne fusese de ajuns Cehia! A venit imediat şi porţia supradimensionată de optimism: "Se putea şi mai rău!", adică în loc de Germania să ne fi pricopsit cu Rusia, deci cu Şarapova, eternul coşmar al Simonei Halep, câte zile o avea. Varianta a doua de consolare o pune în locul Şarapovei pe Serena Williams, iar în locul Rusiei, desigur, SUA. Adică nu dracu', ci tat'su. Privite astfel lucrurile, Germania îşi pierde statutul de spaimă absolută, devenind chiar un fel de prăjitură. Care Kerber? Dă-o-n mă-sa cu serviciul ei cu tot! Cu Simona-n zi bună, le rupem, că Andreea Petkovici n-a bătut-o niciodată, iar Begu sănătoasă o bate şi ea, aproape sigur. În plus, iar aici optimismul stă să dea pe dinafară, avem de partea noastră publicul. Cum s-ar zice, al doilea jucător în meciurile de simplu şi evident al treilea în cel de dublu! Aşa că, fraţi români, pregătiţi-vă de un mare spectacol şi de un triumf al sportului românesc. Mai rămâne doar o chestiune de lămurit, un amănunt de ordin organizatoric: se joacă la Cluj, unde totul părea în ordine la meciul cu Cehia, sau la Sibiu, cum s-a auzit imediat după tragerea la sorţi? La Sibiu, probabil că nemţoaicele s-ar simţi ca acasă. Da, dar şi aici avem contraargumentul: se joacă acasă la Primul Tenismen al ţării. Iar asta înseamnă încă alte avantaje: la simplu am fi, cum s-ar zice, trei în teren, iar la dublu patru. Mă şi mir că nemţoaicele încă n-au declarat forfait.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Da, se putea şi mai rău.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Da, se putea şi mai rău3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și consistent.Avem nevoie de:O cană făină de porumb grișată, trei căni apă, o linguriță rasă sare, 200 g brânză de... Citeşte