Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2016 - Anul XXI, nr. 34 (6147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie

O elevă din judeţ candidează pentru un mandat în fruntea Consiliului Regional al Elevilor Nord-Est

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ioana Mureş, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Suceava, candidează pentru preşedinţia Consiliului Regional Nord-Est (Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Bacău, Vaslui).

Alegerile vor avea loc în perioada 11-13 februarie, la Oradea, prilej cu care vor fi organizate şi o serie de dezbateri ce vizează problemele din mediul educațional preuniversitar.

Consiliile Elevilor (judeţene, regionale şi Consiliul naţional) sunt structuri reprezentative ale elevilor, care apără și promovează drepturile și interesele acestora și care vizează implicarea lor în actul educațional, viața civică, socială și culturală.

Ioana Mureş a declarat că îşi doreşte acest mandat datorită competențelor sale de leadership, organizare și management dobândite în urma implicării sale în Consiliul Elevilor și în activități extracurriculare. „Pot afirma că odată cu implicarea mea în Consiliul Regional al Elevilor Nord-Est, voi ajuta la dezvoltarea și mediatizarea acestei structuri, cât și la reprezentarea productivă a intereselor reale ale elevilor. Consider că, în primul rând, pentru a rezolva problemele elevilor, trebuie să știm care sunt”, a menţionat Ioana Mureş.

În acest sens, eleva a spus că va propune demararea unui proiect prin care fiecare Consiliu Județean al Elevilor să se asigure de implementarea în fiecare școală a unui sistem prin care fiecare elev să își poată exprima sugestiile, să poată reclama abuzurile și problemele, urmând mai apoi ca această structură să centralizeze rezultatele și să le trimită către Consiliul Regional al Elevilor.
Având acest sondaj realizat, Ioana Mureş a precizat că va putea vedea exact care sunt problemele principale ale elevilor.

„Cele identificate de mine până acum și pe care le consider foarte serioase sunt lipsa de cunoaștere a drepturilor (și a legislației din acest domeniu), lipsa de curaj în semnalarea problemelor și necunoașterea efectivă a existenței unui Consiliu al Elevilor ce poate fi aproape de elev, ajutându-l să-și depășească problemele și să-și apere drepturile”, mai spune Ioana. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă din judeţ candidează pentru un mandat în fruntea Consiliului Regional al Elevilor Nord-Est.
 Vizualizări articol: 1880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O elevă din judeţ candidează pentru un mandat în fruntea Consiliului Regional al Elevilor Nord-Est0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și consistent.Avem nevoie de:O cană făină de porumb grișată, trei căni apă, o linguriță rasă sare, 200 g brânză de... Citeşte