Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2016 - Anul XXI, nr. 34 (6147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Peste 6.400 de minori din Suceava pot beneficia de programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava este judeţul cu cei mai mulţi minori care pot beneficia de programul guvernamental „Fiecare Copil în Grădiniţă”. În cursul zilei de ieri, la Palatul Administrativ a avut loc o şedinţă de informare cu privire la aplicarea acestui program, la care au participat prefectul Constantin Harasim, primari şi specialişti din cadrul primăriilor din judeţ şi directori de grădiniţe. Întâlnirea a fost organizată de Prefectura Suceava, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia OvidiuRo. Reprezentanţii acestei asociaţii au declarat ieri că în judeţul Suceava peste 6.400 de minori sunt potenţiali beneficiari ai programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”. Suma alocată judeţului Suceava pentru acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă este de 1,6 milioane de lei.

În cadrul sesiunii de informare de la Suceava, unul dintre reprezentanţii Asociaţiei OvidiuRo, Irina Dobriţă, a subliniat faptul că aplicarea acestui program este extrem de importantă pentru copii. „Prezenţa copiilor la grădiniţă este extrem de importantă, pentru că dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci când un copil ajunge la şcoala primară va fi nepregătit în comparaţie cu cei care au mers la grădiniţă”, a spus Irina Dobriţă.

Reprezentanţii asociaţiei au arătat că acest program naţional a fost reglementat prin Legea nr. 248/2015, votată în Parlamentul României şi promulgată de preşedinte în luna noiembrie 2015.

Unul dintre fondatorii Asociaţiei OvidiuRo, Maria Gheorghiu, a spus că această lege încurajează prezenţa la grădiniţă a copiilor între 3 şi 6 ani prin acordarea unui tichet social pentru grădiniţă de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puţin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie (2 x Venitul Minim Garantat pentru o persoană singură) şi este condiţionat de prezenţa zilnică a celor mici la grădiniţă.

Program naţional reglementat prin Legea nr. 248/2015 preia mecanismul central al programului pilot "Fiecare Copil în Grădiniţă", gândit în special pentru zonele rurale extrem de sărace şi implementat, începând cu 2010, de Asociaţia OvidiuRo (OvR) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Asociaţia OvidiuRo va organiza un concurs naţional în urma căruia va susţine financiar şi logistic, din surse de finanţare privată, zece judeţe cu număr mare de copii săraci, oferindu-le echipelor locale suport pentru implementarea tuturor componentelor programului pilot "Fiecare Copil în Grădiniţă", în afară de tichetele sociale pentru grădiniţă, acoperite de la bugetul de stat, cum ar fi rechizitele necesare la clasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.400 de minori din Suceava pot beneficia de programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”.
 Vizualizări articol: 1789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 6.400 de minori din Suceava pot beneficia de programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și consistent.Avem nevoie de:O cană făină de porumb grișată, trei căni apă, o linguriță rasă sare, 200 g brânză de... Citeşte