Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2016 - Anul XXI, nr. 34 (6147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Informaţii şi metode de lucru

Zeci de părinţi suceveni care au copii cu dizabilităţi au fost instruiţi de specialişti ai Fundației „Star of Hope” România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de părinţi suceveni care au copii cu dizabilităţi au beneficiat gratuit, în perioada mai 2015 – februarie 2016, de Cursul ,,EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenție) Metode Aplicative”, organizat de Fundația „Star of Hope” România. Organizatorii au precizat că la curs au participat în medie 30 de părinţi din judeţul Suceava şi împrejurimi, părinţi care au copii cu diferite dizabilităţi (sindrom Down, paralizie cerebrală, epilepsie, autism, ADHD etc.).

Părinţii au primit informaţii şi li s-au prezentat metode clare de lucru privind modul cum îşi pot ajuta propriul copil, dar şi cum pot fi un sprijin pentru alţii, au beneficiat de un schimb de experienţă cu o asociaţie de părinţi, au învăţat cum pot să lupte pentru respectarea drepturilor propriului copil. Au fost organizate sesiuni în care copiii cu dizabilităţi au fost evaluaţi de echipa multidisciplinară în Suceava şi Iaşi. Tot în cadrul acestor întâlniri, părinţii au beneficiat de expertiză şi informaţii practice de lucru pentru copii din partea unor lectori internaţionali cu care Fundaţia “Star of Hope” are parteneriat. La fiecare întâlnire au fost momente speciale de discuții libere cu întrebări şi răspunsuri, cât şi studii de caz.

Anca Streangă, mama unui copil cu sindrom Down, ne-a spus că pentru ea a fost o mare bucurie că Fundația „Star of Hope” România a ajuns și la Suceava pentru a sprijini părinţii suceveni. „Aceste întâlniri au fost de un real folos părinţilor. E foarte greu să aduni părinţii ca să lupte pentru acelaşi scop. Am văzut modalitatea şi felul în care lucrează Fundaţia <Star of Hope> când am fost în Centrul regional <Steaua Speranței> din Iași. Aşa ceva îmi doresc să fie şi la Suceava pentru copiii noştri. Ei au aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi. În urma acestui curs, cu sprijinul Fundaţiei <Star of Hope>, am început demersurile înfiinţării Asociaţiei <Steaua Speranţei> Suceava, iar în acest scop ne vom întâlni periodic cu părinţii, pentru a pune la punct planurile de viitor şi modalităţile de lucru. Numai uniţi şi cu speranţă vom putea fi un sprijin pentru copiii noştri. Dacă noi vom reuşi, de fapt ei vor reuşi”, a spus Anca Streangă.

 

În curând, la Suceava va funcţiona Asociaţia părinţilor „Steaua Speranţei”

La rândul ei, Camelia Topală, asistent social coordonator, a completat că Fundația „Star of Hope” România a început acest curs în Suceava la solicitarea unor părinți care au auzit despre activitatea fundaţiei desfășurată în cele şase centre deschise în regiunea de Nord-Est a României, pentru reabilitarea copiilor cu nevoi speciale. „Noi vrem să sprijinim, să ajutăm aceste familii și, totodată, să le transmitem faptul că nu sunt singure. A venit momentul să spunem, să arătăm că și copiii cu nevoi speciale au realizări și pot fi utili comunităţii. Noi, prin expertiza pe care o avem, și împreună cu cei peste 2.000 de părinți uniți în Federația părinţilor care au copii cu dizabilităţi, putem spune că există speranță, există schimbare când ne unim, ne dorim și avem același scop. Împreună am schimbat vieţi, atitudini şi mentalităţi. De aceea, <Star of Hope> merge mai departe. La Suceava înfiinţăm Asociaţia părinţilor <Steaua Speranţei>, care să devină un factor de schimbare, alături de ceilalţi părinţi din România, privind adaptarea legislaţiei pentru o viaţă normală a copiilor cu nevoi speciale”, a explicat asistentul social.

 

Specialişti din ţară şi străinătate

Cursul ,,EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenție)” a fost susţinut de o echipă de specialişti multidisciplinară a Fundaţiei „Star of Hope” de la Centrul regional Iaşi, formată din: Ion Arsene, dr. neuropsihiatru; Alis Vișan, kinetoterapeut; Alina Romaniuc, psiholog specialist; Oana Buţincu, psihopedagog. Invitaţi speciali din Anglia, la cursurile de la Suceava, au fost Sharman Pope, psihoterapeut, Heather Dyce şi Timothy Dunnington, terapeuţi în consiliere. Acest curs a fost oferit gratuit părinţilor suceveni de specialiștii Fundației „Star of Hope” România. Organizatorii le mulţumesc, la final de curs, partenerilor cu care au colaborat: Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Suceava, Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava,Shopping City Galery Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de părinţi suceveni care au copii cu dizabilităţi au fost instruiţi de specialişti ai Fundației „Star of Hope” România.
 Vizualizări articol: 1903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de părinţi suceveni care au copii cu dizabilităţi au fost instruiţi de specialişti ai Fundației „Star of Hope” România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și consistent.Avem nevoie de:O cană făină de porumb grișată, trei căni apă, o linguriță rasă sare, 200 g brânză de... Citeşte