Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2016 - Anul XXI, nr. 33 (6146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Complicele unor hoţi pe care a încercat să-i scoată din puşcărie, trimis în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, fiind acuzat că era complicele unor hoţi, de la care prelua bunurile sustrase, ba mai mult, a întreprins negocieri cu victimele a două fapte de furt, pentru a-şi retrage plângerile şi a-i scoate de după gratii pe hoţi.

Inculpatul, Ioan Dănuţ Dariciuc, în vârstă de 44 de ani, va fi judecat pentru infracţiunile de „tăinuire la furt calificat” în formă continuată (zece acte materiale), „favorizarea făptuitorului” şi „colectarea, deţinerea, producerea, transportul depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”. 

Din ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc rezultă că inculpatul a achiziţionat, în cursul anilor 2014 şi 2015, cu rea-credinţă, de la persoane identificabile, care au ca ocupaţie constantă furturile din locuinţe din zona municipiului Câmpulung Moldovenesc şi împrejurimi, aparate electrocasnice (cu preponderenţă aparate TV tip LED, LCD şi SMART), precum şi scule de tâmplărie şi scule electrice folosite în construcţii, şi alte bunuri, cu scopul de a le valorifica mai departe sau de a şi le însuşi deşi cunoştea originea ilicită a acestora. Hoţii în cauză sunt Cristian Filip Calancea, în vârstă de 30 de ani, din Sadova, Lucian Solomon, de 22 de ani, şi Gruia Mălin Lăcătuş, de 30 de ani, ultimii doi din Pojorâta, toţi recidivişti, aflaţi în arest preventiv şi condamnaţi deja la prima instanţă de judecată pentru două furturi în cazul cărora au fost probaţi şi trimişi în judecată. 

 

Negociator pentru libertatea hoţilor

Al doilea capăt de acuzare din dosar se referă la acţiunile lui Ioan Dănuţ Dariciuc, pentru favorizarea celor trei hoţi. Anchetatorii au arătat că Dariciuc a abordat insistent, la finele anului trecut, două victime ale unor fapte de furt comise de cei trei infractori recidivişti amintiţi mai sus, ambele din Sadova, cărora le-a propus să-şi retragă plângerile, fapt legal până la un punct. Cele două persoane vătămate au primit fiecare câte 1.000 de euro, prin intermediul unui apropiat al inculpaţilor şi al lui Dariciuc, fiind încheiate în acest sens două înscrisuri notariale. Tot în luna decembrie, una din părţile vătămate s-a decis să înapoieze cei 1.000 de euro, întocmind în acest sens şi un înscris sub semnătură privată. Respectivul a aflat că cei trei sunt recidivişti care trăiesc din furat şi a decis că nu poate să gireze la punerea în libertate a acestora, pentru a comite mai departe infracţiuni. Această decizie i-a stârnit furia lui Dănuţ Ioan Dariciuc, care era deja monitorizat de anchetatori.

În sarcina lui Dariciuc s-a reţinut că a adresat indirect ameninţări părţii vătămate, prin cumnatul său, după care a abordat-o insistent la serbarea de sfârşit de an de la grădiniţa unde ambii au copii.

 

Şapte pachete de ţigări i-au adus un dosar penal în plus

Al treilea capăt de acuzare, legat de contrabandă, se referă la faptul că, în urma percheziţiilor de la domiciliul lui Dariciuc, au fost găsite şapte pachete de ţigări, cu timbre de Ucraina, fără documente de provenienţă, care trebuiau plasate sub un regim vamal. Prejudiciul a fost evaluat la 84 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Complicele unor hoţi pe care a încercat să-i scoată din puşcărie, trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 1796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Complicele unor hoţi pe care a încercat să-i scoată din puşcărie, trimis în judecată1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de roșii (versiune de iarnă) Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există însă și o versiune de iarnă a clasicei rețete a supei de roșii, care se poate pregăti astfel rapid și iese... Citeşte