Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2016 - Anul XXI, nr. 33 (6146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bereanu susţine că deciziile miniştrilor tehnocraţi afectează economia judeţului Suceava

Miercuri, 10 Februarie 2016 (18:41:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu susţine că deciziile miniştrilor tehnocraţi afectează economia judeţului Suceava. El s-a referit în primul rând la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care prin Agenţia de Plăţi în Agricultură a întârziat nejustificat de mult plata subvenţiilor către fermieri. ”Acest lucru face ca fermierii să nu mai poată continua activitatea sau chiar să o închidă. În plus, odată cu eliminarea cotei de lapte, fermierii din Bucovina şi judeţul Suceava se confruntă cu o situaţie dificilă în ceea ce înseamnă valorificarea producţiei de lapte”, a spus Bereanu. Parlamentarul social-democrat a făcut referire şi la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor care nu reuşeşte să deblocheze boicotul dintre Regia Naţională a Pădurilor şi agenţii economici care exploatează şi prelucrează masa lemnoasă. ”Prin acest boicot sunt afectate câteva mii de locuri de muncă şi se aduc grave prejudicii financiare Direcţiei Silvice Suceava. Un alt aspect îl reprezintă situaţia gravă din industria mobilei care, din cauza acestui blocaj, rămâne fără stocuri de masă lemnoasă şi există posibilitatea neonorării contractelor inclusiv celor de export”, a explicat senatorul PSD. Nu în ultimul rând, Bereanu a făcut referire la Ministerul Energiei, care pune în discuţie închiderea singurei exploatări miniere de uraniu din ţară, şi anume mina din comuna Crucea. ”Această decizie dacă este dusă la bun sfârşit va produce pierderea unui număr de peste 700 de locuri de muncă şi pierderi financiare pentru bugetele locale ale comunelor Crucea, Ostra, Broşteni şi Stulpicani, afectând o zonă importantă a judeţului Suceava care se bazează foarte mult pe această ramură industrială. Anul trecut au existat convulsii sociale la mina de la Crucea care au fost aplanate prin intervenţia ministrului de resort, însă o eventuală închidere a exploatării va conduce la deprofesionalizarea angajaţilor din sistem şi la o mai dificilă deschidere a unor noi perimetre în zona adiacentă comunei Crucea”, a spus Neculai Bereanu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bereanu susţine că deciziile miniştrilor tehnocraţi afectează economia judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bereanu susţine că deciziile miniştrilor tehnocraţi afectează economia judeţului Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de roșii (versiune de iarnă) Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există însă și o versiune de iarnă a clasicei rețete a supei de roșii, care se poate pregăti astfel rapid și iese... Citeşte