Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2016 - Anul XXI, nr. 33 (6146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Simţul măsurii. A se păstra

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revin la tenis mai repede decât credeam, nu numai pentru a vă anunţa că meciul de baraj pentru rămânere în Grupa Mondială la FED Cup va fi cu Germania, la mijlocul lui aprilie, probabil pe Progresul. Ci şi pentru nişte considerente privind înfrângerea în faţa Cehiei. Prima chestiune de remarcat ar fi că Simona Halep şi-a revizuit planurile medicale în momentul în care a văzut că Irina Begu şi Alexandra Dulgheru acuzau accidentări serioase şi deci nu puteau face parte din echipă. Şi, aşa cum a putut, cu o formă sportivă incertă, cu o încredere în sine dilematică, a luptat şi a învins-o pe numărul 1 din echipa adversă. Monica Niculescu a suplinit-o cât a putut, reuşind şi ea o victorie la Kvitova, abia a treia din cariera sa împotriva unei jucătoare din Top 10, la distanţă de vreo 3 ani de la precedenta! Şi n-a făcut-o într-un turneu din circuit, ci într-un meci sub tricolor! Ar fi trebuit să fie suficient, dar ce ne-a destabilizat a fost numărul 2 din echipa Cehiei, această Pliskova, o jucătoare care a bifat tocmai acum primele ei victorii contra SiMonicăi (combinaţia asta a fost folosită de CTP, dar jur că mă gândisem şi eu la ea, doar mă ştiţi). Astfel, întâlnirea a ajuns să fie decisă în jocul de dublu. Simona chiar n-avea ce căuta acolo, în timp ce Monica s-a recuzat firesc, nu doar pentru că orice meci al ei de simplu este un maraton, ci şi pentru că partenera ei tradiţională de dublu era Irina Begu. Aşa că acordarea unei şanse celorlalte două fete ale noastre, Andreea Mitu şi Raluca Olaru, era iarăşi cât se poate de firească. Opiniile unor deştepţi la spartul târgului, aşa cum am văzut pe gsp.ro, n-au nicio valoare (de-aia autorul nici n-a fost trimis de ziar la faţa locului, de competent ce este!). Ideea este că n-avem de ce pleca privirea după această înfrângere. N-o fi ea cât o victorie, cum afirma Cosac, dar până la urmă am întâlnit campioana en-titre, multiplă câştigătoare a acestei cupe în ultimii ani, în timp ce noi n-am mai fost la acest nivel de vreun sfert de secol! Ca să nu mai vorbim că de vreo doi ani încoace, de când a venit Alina Tecşor, o ţinem din victorie în victorie. Nimeni nu câştigă la infinit, să ne păstrăm totuşi simţul măsurii şi să recunoaştem că ne-am cam depăşit condiţia. O spun de pe acum: este foarte probabil să pierdem şi cu Germania, căci lui Kerber doar pe Simona i-o putem opune, fără a avea vreo certitudine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simţul măsurii. A se păstra.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Simţul măsurii. A se păstra4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de roșii (versiune de iarnă) Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există însă și o versiune de iarnă a clasicei rețete a supei de roșii, care se poate pregăti astfel rapid și iese... Citeşte