Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 feb 2016 - Anul XXI, nr. 33 (6146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regulament

Cum se va da admiterea, anul acesta, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele nouă facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava au stabilit condiţiile de admitere pentru anul universitar 2016-2017, viitorii studenţi ai instituţiei urmând să fie admişi după aceleaşi reguli ca şi anul trecut.

Astfel, facultăţile păstrează modalitatea de calcul a mediei de admitere, respectiv pe baza mediei şi a notelor de la bacalaureat. Mediile sau notele obţinute de candidaţi în timpul anilor de liceu nu vor fi luate în considerare.

Admiterea de la Universitatea din Suceava se organizează în două sesiuni:18-29 iulie 2016 şi 5-16 septembrie 2016.

 

Condiţiile de admitere

Universităţile trebuie să stabilească cu cel puţin şase luni înainte metodologia de intrare la facultăţile instituţiei, astfel încât viitorii boboci să-şi calculeze şansele şi să se pregătească pentru sesiunea de admitere.

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării formula de calcul a mediei de admitere ţine seama în proporţii egale de nota obţinută la proba de limba şi literatura română de la bacalaureat şi media generală a acestui examen.

La admiterea la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, media examenului de bacalaureat contează în proporţie de 80%, iar nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale examenului de bac cântăreşte 20%.

Media pentru admiterea la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică este constituită din media examenului de bacalaureat (80%) şi nota la proba scrisă la limba şi literatura română (20%). Totodată, candidaţii vor completa o scrisoare de intenţie (formular tipizat ce se poate descărca de pe site-ul facultăţii) pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive, notată cu calificativ Admis/Respins.

Media aritmetică între nota obţinută la limba şi literatura română la bac şi nota obţinută la proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul bacului va fi biletul de intrare al candidaţilor la Facultatea de Istorie şi Geografie.

La Facultatea de Inginerie Alimentară admiterea ţine seamă, în proporţii egale, de media de la bac şi nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale acestui examen.

La Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management formula de calcul a mediei de admitere va fi media aritmetică dintre nota cea mai mare obţinută la examenul de bacalaureat (probe scrise) şi a doua notă, în ordine descrescătoare, dintre notele obţinute la bac.

Aceeaşi formulă de admitere este valabilă şi în cazul Facultăţii de Silvicultură.

Candidaţii care vor să ocupe un loc la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei vor susţine o probă de eliminatorie, de testare a cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive şi a aptitudinilor vocaţionale, care va fi notată de o comisie cu calificativele Admis sau Respins. Media de admitere se calculează ca medie aritmetică dintre nota bacului şi nota de la disciplina limba şi literatura română din cadrul acestui examen.

În vederea admiterii la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, candidaţii vor susţine o probă sportivă sau un test motric. Calculul mediei de admitere diferă în funcţie de proba pe care o va susţine candidatul. Pentru cei care vor alege o probă sportivă, bacul va conta în proporţie de 30%, iar pentru cei care vor susţine testul motric bacul va constitui 60% din media de admitere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se va da admiterea, anul acesta, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 3202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cum se va da admiterea, anul acesta, la Universitatea din Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de roșii (versiune de iarnă) Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există însă și o versiune de iarnă a clasicei rețete a supei de roșii, care se poate pregăti astfel rapid și iese... Citeşte