Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2016 - Anul XXI, nr. 30 (6143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

În judeţul Suceava sunt peste 150.000 de pensionari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În judeţul Suceava sunt înregistraţi peste 150.000 de pensionari şi beneficiari de venituri în baza unor legi speciale. Potrivit raportului pe anul trecut prezentat de Casa Judeţeană de Pensii Suceava, numărul total al beneficiarilor aflaţi în evidenţele acestei instituţii la finalul anului 2015 era de 151.394. Dintre aceştia, 137.771 sunt pensionari din sectorul de stat, 18.498 sunt pensionari din sectorul agricol, 10.402 sunt beneficiari ai unor legi speciale, iar 273 sunt beneficiari de pensii comunitare. Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Loredana Ciot, a precizat că în comparaţie cu anul 2014, în cursul anului trecut a scăzut numărul cererilor pentru pensionare, de la 6.762 la 6.665. În schimb, la CJP Suceava s-a prezentat un număr mai mare de persoane care au solicitat recalcularea pensiilor stabilite, de la aproape 7.000 în 2014 la 9.629 în 2015.

Loredana Ciot a amintit că de la aderarea României la Uniunea Europeană, legislaţia comunitară în domeniul asigurărilor sociale a devenit  direct aplicabilă în ţara noastră, în relaţiile acesteia cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. „ Persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi care au lucrat în statele membre ale Uniunii Europene pot beneficia de pensie comunitară. În acest sens, pe parcursul anului trecut, Casa Judeţeană de Pensii Suceava a prelucrat un număr total de 84 dosare comunitare”, a spus purtătorul de cuvânt al CJP Suceava.

Pe de altă parte, ea a mai precizat că la nivelul lunii  decembrie 2015 existau 2.281 contracte de asigurare în plată. Loredana Ciot a arătat că această instituţie colectează veniturile persoanelor asigurate prin contracte, valoarea totală a încasărilor la sfârşitul anului 2015 fiind de aproximativ 5,65 milioane de lei.

Din raportul de activitate al CJP Suceava mai reiese faptul că pe perioada anului trecut, această instituţie a primit 2.374 de petiţii, din care 2.036 au fost petiţii referitoare la pensii, iar 102 cu privire la stagiul de cotizare. Tot anul trecut, la Casa Judeţeană de Pensii Suceava au fost înregistrate 299 de litigii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţul Suceava sunt peste 150.000 de pensionari.
 Vizualizări articol: 2487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În judeţul Suceava sunt peste 150.000 de pensionari5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este considerată o mâncare hrănitoare de iarnă și este atât de sățioasă, încât poate fi un fel unic la o... Citeşte