Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2016 - Anul XXI, nr. 30 (6143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ciobani păgubiţi

Oi sfâşiate de o haită de câini sălbăticiţi, la Plopeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pagubă importantă pentru proprietarul unei stâne din satul Plopeni, oraşul Salcea, după ce 15 oi i-au fost sfâşiate de o haită de câini, în timpul nopţii de miercuri spre joi. Oile au fost găsite joi dimineaţă, în saivanul din spatele casei, rănite grav şi pline de sânge, iar Sorin Mihalache, proprietarul stânei, a povestit că în momentul în care a ajuns la ocolul în care stăteau oile a auzit un lătrat, după care un câine de talie medie a ieşit din saivan şi a dispărut în grădina din spatele stânei.

În interior stânei, proprietarul a găsit un adevărat dezastru, două oi fiind deja moarte, iar alte 13 zbătându-se între viaţă şi moarte.

Liviu Dumitraşcu, medicul veterinar autorizat pentru zona Salcea, chemat la faţa locului, a constatat că ”cele mai multe dintre ele erau rupte în zona capului, cu buzele şi mandibulele distruse. Altele aveau leziuni foarte grave cu evisceraţii, cu denudări în zona toracică şi cu membrele muşcate până la os. Când am ajuns acolo, două dintre ele erau deja moarte, iar dintre celelalte 13 oi care aveau leziuni foarte grave, doar două au mai putut fi tratate, restul fiind deja în agonie. Cred că cel mai probabil nu au fost atacate de un singur câine, care nu ar fi putut face asemenea pagubă, ci de o haită de câini care a intrat în stână în timpul nopţii.”

13 dintre oi au pierit şi au fost trimise la incinerare, existând pericolul de a fi infestate cu rabie. De altfel, proprietarul stânei, împreună cu fiul său şi ceilalţi membri ai familiei, a fost îndrumat spre Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean  Suceava pentru investigaţii şi tratament, existând posibilitatea de a contracta virusul rabiei după ce au intrat în contact direct cu sângele oilor. Paguba proprietarului se apropie de 1.000 de euro, toate oile ucise fiind în această perioadă gestante.

Grav este şi faptul că, în urmă cu două zile, şapte oi aparţinând lui Mihai Hartup, proprietarul unei stâne aflate la 100 de metri mai la deal, au fost rănite şi sunt acum în tratament după ce au fost atacate tot în timpul nopţii, în saivanul în care erau închise. Ciobanii spun că cei mai mulţi câini au fost observaţi pe drumul care face legătura între satul Plopeni şi Aeroportul Suceava şi se tem ca aceste atacuri să nu se repete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oi sfâşiate de o haită de câini sălbăticiţi, la Plopeni.
 Vizualizări articol: 4330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oi sfâşiate de o haită de câini sălbăticiţi, la Plopeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este considerată o mâncare hrănitoare de iarnă și este atât de sățioasă, încât poate fi un fel unic la o... Citeşte