Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2016 - Anul XXI, nr. 30 (6143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lămuriri

Site-ul Cinematografului Modern a costat 9.500 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lansarea site-ului Cinematografului Modern, într-o variantă incipientă, cu doar o parte dintre funcţionalităţi active, a stârnit controverse printre suceveni.

Cea mai mare nemulţumire a stârnit-o preţul anunţat pentru realizarea site-ului, 50.600 de lei, care, de fapt, reprezintă preţul total al unui pachet de servicii software şi echipamente hardware necesare pentru realizarea unui sistem integrat de prezentare a filmelor, a programului de funcţionare, a orelor de difuzare, pentru rezervare de locuri, dar şi pentru plata biletelor de acces la film, atât fizic, la casierie, online – pe site, dar şi pe mobil, atât de la cele care rulează sistemul Android, cât şi cele cu IOS (iPhone).

În aceste condiţii, viceprimarul Lucian Harşovschi a oferit o serie de lămuriri referitoare la costurile site-ului şi ale serviciilor oferite de firma de software Appsmart, din Ploieşti, cu care a fost încheiat contractul, în urma unei selecţii de oferte.

„Site-ul a costat 9.500 de lei şi a fost realizat de o firmă cu experienţă în furnizarea de soluţii software pentru cinematografe. Sumele vehiculate în ultimele zile reprezintă de fapt costul total al mai multor soluţii software şi hardware, precum şi al unor servicii pentru ca aparatura de la Cinematograful Modern să poată fi interconectată cu platforma online şi să existe în permanenţă o comunicare între casa de bilete, sistemul de turnicheţi, aplicaţiile mobile şi sistemul de acces (scanere de coduri de bare).

Mai mult, soluţia informatică (adiacentă site-ului) ne permite să respectăm obligaţiile contractuale care ne impun să oferim posibilitatea furnizorului de filme de a vedea în timp real numărul de bilete vândute, în funcţie de care se plătesc drepturile de proprietate intelectuală”, a explicat Harşovschi.

Contractul cuprinde şi realizarea a două aplicaţii de mobil ale Cinematografului Modern, care să ruleze pe platformele Android şi IOS. Acestea sunt ceva mai scumpe decât site-ul, costând circa 12.000 lei fiecare, dar fac posibilă rezervarea locurilor în sală şi plata biletelor de acces la film direct de pe telefon, dar şi achiziţia unor echipamente hardware, precum un UPS de mare putere, care să asigure funcţionarea sistemului  de gestionare a cinematografului chiar şi dacă se înregistrează căderi de tensiune ori şocuri electrice în reţea. Un astfel de echipament, produs de o firmă de încredere, nu făcut pe vapor, costă aproximativ 5.000 de lei.

 

Rezervare cu mesaj

Una peste alta, controversele privind site-ul dedicat Cinematografului Modern -  www.cinemamodernsuceava.ro, a făcut ca acesta să înregistreze un număr foarte mare de vizitatori, la scurt timp după lansare. Foarte mulţi au testat rezervarea online a locurilor, înregistrându-se chiar situaţii haioase.

„Unul dintre cei care au testat această primă funcţionalitate a site-ului a rezervat aproape toate locurile din sală, astfel încât, din culorile scaunelor ocupate/neocupate să apară scris <site scump>. Bineînţeles că în scurt timp sistemul a sesizat că rezervările făcute nu erau reale şi le-a anulat pe toate”, a menţionat viceprimarul sucevean.

 

Printre serviciile achiziţionate în pachetul contractat de municipalitate pentru realizarea unui sistem integrat se numără:

- modul pentru rezervări online cu servicii web de determinare program şi locuri libere la evenimentele din program sincronizat cu sistemul central de vânzare al cinematografului;
- servicii web de transmitere rezervări efectuate online în sistemul central de vânzare;
- emitere bilete online cu coduri de bare şi transmitere pe e-mail, astfel încât accesul să se facă prin validarea codului de bare de pe biletul emis online la turnicheţi;
- integrare cu procesator de plaţi agreat pentru efectuarea plăţii online;
- sistem vânzare Front Office pentru emitere bilete vândute online şi pentru afişare rezervări online;
- mecanism de ştergere automată rezervări înainte de începerea unui spectacol cu un interval de timp configurabil;
- modul rapoarte pentru afişare bilete vândute online şi rezervări online;
- aplicaţie nativă pentru Android ce va fi publicată sub conturile Appsmart în Google Play, cu posibilitate de salvare în calendarul telefonului a rezervării pentru setare reminder (alarmă), harta sălilor, filmele (afiş, denumire, rating, actori, regie, rating IMDB, synopsis, trailer link către YouTube), rulări salvate şi într-o bază de date locală, locurile libere/ocupate din cinema sau eventuale modificări în program, configurare săli, etc.;
- aplicaţie nativă pentru IOS publicată sub conturile Appsmart în App Store cu aceleaşi funcţionalităţi ca şi cea pentru Android;
- sistem de tip UPS pentru protecţie la întreruperi de curent, fluctuaţii de tensiune etc.;
- servicii care includ: instalare şi configurare iniţială soluţii software şi hardware, asistenţă go live şi training personal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Site-ul Cinematografului Modern a costat 9.500 de lei.
 Vizualizări articol: 2795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Site-ul Cinematografului Modern a costat 9.500 de lei1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acum v-ati trezit? trimis de
( 6 feb 2016, 12:19:09
Imi place ca s-au cheltuit milioane de euro pentru uratenia aia de cladire, i s-au facut pereti dubli si tot felul de lucrari ciudate.
In final rezultatul este jalnic:
- personal trebuie sa stau cu ghenunchii in gura pe scaunele alea, asa de inghesuite sunt
- de afara arata oribil, o cladire comunistozoida
- in sala de asteptare nu au nici macar un scaun

Deci dupa ce s-au cheltuit milioane de euro fara sa se imbunatateasca mare branza, se tipa acum pentru 10k euro cheltuiti din cate vad justificat. Parca suntem batuti in cap.
2.   Tarziu criticati trimis de
( 6 feb 2016, 14:23:28
S-au cheltuit milioane de euro pentru uratenia aia de cladire, i s-au facut pereti dubli si tot felul de lucrari ciudate.
In final rezultatul este jalnic:
- personal trebuie sa stau cu ghenunchii in gura pe scaunele alea, asa de inghesuite sunt
- de afara arata oribil, o cladire comunistozoida
- in sala de asteptare nu au nici macar un scaun

Deci dupa ce s-au cheltuit milioane de euro fara sa se imbunatateasca mare branza, se tipa acum pentru 10k euro cheltuiti (din cate vad justificat). Parca suntem batuti in cap.
3.   De ce "vin la primarie" astia din vechiul pdl trimis de
( 7 feb 2016, 19:32:25
La ce vanzoleala e in "smenuirea" banului public , activitatea organelor de forta, de genul "deneia", e o gluma trista, pentru ochii lumii, pentru prostel si costel . Toti se tem de organele de forta, dar "la naiba" , fostii pedelisti acum la putere, prin tot felul de strructuri statale, fac niste mega ghiorlanii strigatoare la cer.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este considerată o mâncare hrănitoare de iarnă și este atât de sățioasă, încât poate fi un fel unic la o... Citeşte