Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2016 - Anul XXI, nr. 30 (6143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Concentraţie mare de accidente pe un drum judeţean pe care semnalizarea lasă de dorit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe un drum judeţean de doar 22 de kilometri s-au produs, într-un interval de trei ani de zile, nu mai puţin de 24 de accidente rutiere, în urma cărora două persoane au murit, cinci au fost rănite grav, iar 26 au suferit vătămări corporale uşoare. Aşa arată o statistică a Poliţiei Rutiere, care vizează intervalul de timp 2013-2015 şi face referire la DJ 290, Salcea - Vereşti - Fântânele - Roşcani. Drumul judeţean este reabilitat recent, lucrările fiind finanţate în cadrul unui proiect cu fonduri europene, POR 2007-2013, Axa prioritară 2 - „Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport” . Aşadar un drum în stare bună, ceea ce încurajează şoferii să circule cu viteză, uneori excesivă. Dacă mai adăugăm şi faptul că drumul judeţean este prevăzut cu mai multe curbe, din care două foarte strânse, avem imaginea unui drum periculos. O problemă majoră este legată şi de semnalizarea acestui drum, mai exact de lipsa indicatoarelor de avertizare şi limitare a vitezei în curbele periculoase. Reamintim că pe 14 decembrie 2014, un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit, iar un copil a fost rănit grav într-un accident care a avut loc pe acest drum, DJ 290, între Vereşti şi Fântânele, în una din curbele strânse de pe această porţiune. Un autoturism VW Polo cu numere provizorii, condus de un tânăr de 27 de ani, din comuna Vereşti, a fost scăpat de sub control într-o curbă deosebit de periculoasă spre stânga, lovindu-se violent de singurul copac aflat pe marginea drumului. În urma izbiturii maşina s-a răsturnat cu roţile în sus pe carosabil, iar impactul i-a fost fatal pasagerului de pe locul din dreapta faţă. Şoferul era în uşoară stare de ebrietate, fiind cercetat în stare de libertate pentru „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”.

Alte accidente asemănătoare s-au înregistrat în aceeaşi zonă, între Vereşti şi Fântânele. Cauza principală a accidentelor a fost neadaptarea vitezei la curbele periculoase. Drumul este periculos mai ales pentru şoferii care nu sunt din zonă şi care se trezesc brusc că au de abordat curbe periculoase. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concentraţie mare de accidente pe un drum judeţean pe care semnalizarea lasă de dorit.
 Vizualizări articol: 3790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Concentraţie mare de accidente pe un drum judeţean pe care semnalizarea lasă de dorit5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu doar acel drum e nesemnalizat trimis de
( 6 feb 2016, 14:16:45
In zona respectiva recomand a se face o inspectie si pe drumul dintre Udesti si Veresti si prima jumatate a drumului dintre Veresti si Dumbraveni. Pentru cineva care nu cunoaste drumurile respective curbele apar total neprevazut si fara nici un fel de indicatie. E doar o chestiune de timp pana se vor intampla evenimente neplacute si pe acolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este considerată o mâncare hrănitoare de iarnă și este atât de sățioasă, încât poate fi un fel unic la o... Citeşte