Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2016 - Anul XXI, nr. 30 (6143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proces finalizat

Foştii angajaţi ai Oficiului de Pedologie şi-au câştigat definitiv în instanţă salariile neachitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foştii angajaţi ai Oficiului Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava au câştigat definitiv procesul în care au dat în judecată instituţia la care au lucrat, pentru că nu li s-au plătit lefurile. Procesul a fost câştigat practic pentru a doua oară, instituţia reuşind să obţină o păsuire, anume de a plăti salariile în patru rate trimestriale, timp de un an de zile. Decizia luată iniţial de Tribunalul Suceava a rămas definitivă în urma sentinţei Curţii de Apel Suceava. De precizat că cei nouă foşti angajaţi şi-au recâştigat salariile în instanţă încă de la finele anului 2014, însă nu au văzut până acum vreun leu. Aceştia au cerut în instanţă ca Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava să fie executat silit, însă această solicitare nu a fost admisă. Această ultimă variantă, admisă de instanţă, de plată a drepturilor salariale restante în patru tranşe, pe parcursul unui an de zile, pare să fie cea mai bună variantă posibilă, în situaţia dată, pentru Oficiul Judeţean de Studii Pedologice. De altfel, instituţia, a cărei activitate este coordonată de Direcţia Agricolă Suceava, şi-a asumat obligaţia de a plăti aceste restanţe. 

Foştii angajaţi, în frunte cu fostul contabil-şef, Dorel Guliciuc, au de primit în total în jur de 200.000 de lei. Este vorba de drepturi salariale restante pentru perioade de câte 8-9 luni ori până la un an de zile, în 2013 şi în debutul anului 2014. Atunci, instituţia a funcţionat practic doar pe hârtie, iar angajaţii nu au primit nici un leu luni de zile. Rând pe rând, angajaţii au plecat, iar la un moment dat Oficiul de Pedologie a rămas şi fără spaţiu sau curent electric, tot din cauza datoriilor.

Cea mai mare sumă o are de încasat Dorel Guliciuc. Este vorba de 43.501 lei, reprezentând salariul său brut din perioada martie-noiembrie 2013, la care se adaugă 1.521 de lei, reprezentând tichetele de masă din perioada respectivă.

Sume importante au de încasat şi Cătălina Rotaru, aproximativ 39.000 de lei, şi Adrian Curaleţ, în jur de 36.000 de lei, ultimii doi fiind cei care au rămas printre ultimii la Oficiul de Pedologie Suceava, în vechea sa formă.

De precizat că drepturile salariale trebuie reactualizate cu plata dobânzii legale de la data formulării cereriiîn instanţă.

O realitate este că, timp de ani de zile, angajaţii instituţiei care se ocupă cu studiul solului au avut salarii foarte bune, de la minim 2.200 de lei şi până la peste 5.000 de lei, brut.

Între timp, Oficiului Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava a fost relansat, cu alţi oameni, salariile fiind diminuate semnificativ.

Vasile Costan, directorul Direcţiei Agricole Suceava, care s-a ocupat de reorganizarea instituţiei, a menţionat că în primă fază au fost plătite datoriile la utilităţi, pentru a se putea relua activitatea, după care treptat s-au făcut şi angajări.

Instituţia încearcă să se autofinanţeze prin studiile pedologice pe care le efectuează. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foştii angajaţi ai Oficiului de Pedologie şi-au câştigat definitiv în instanţă salariile neachitate.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foştii angajaţi ai Oficiului de Pedologie şi-au câştigat definitiv în instanţă salariile neachitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este considerată o mâncare hrănitoare de iarnă și este atât de sățioasă, încât poate fi un fel unic la o... Citeşte