Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2016 - Anul XXI, nr. 30 (6143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ziua cea mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După cum ne-am obişnuit încă din timpul precedentelor cantonamente cu turnee ale Naţionalei, chiar dacă actualul sare din tipar, în sensul că nu e şi cu turneu dar cuprinde şi niscai meciuri, partida din finalul operaţiunii este cea mai importantă, jucându-se cu adversarul cel mai valoros. La o simplă analiză a celor petrecute până acum, chiar aşa şi este: prima din cele trei adversare venea de pe locul 10 dintr-un campionat al unei ţări unde fotbalul e mai mult un hobby decât o meserie, şi în mod firesc am surclasat-o cu 5-1, ceea ce pentru spectatorul/cititorul neavizat poate părea chiar o performanţă. Cel de-al doilea adversar a fost unul incomparabil mai dificil: venea aureolat de un şir de titluri naţionale cu valoarea unui trofeu judeţean de pe la noi, chiar dacă ultimul a fost obţinut cu vreo 6 ani în urmă. Sau 12, n-are nici o importanţă. Relevant e însă comentariul selecţionerului, care a remarcat că i-am bătut la posesie, iar meciul a fost unul, citez, "dificil"!!! Fraţi români, e groasă rău: dacă Zimbrul Chişinău este un adversar dificil pentru indiferent cum s-ar numi echipa, Naţională sau Selecţionata Divizionară, înseamnă ori că ăia au făcut un salt uriaş în domeniu ori că lui Nea Tata Puiu i-a luat Dumnezeu şi bruma de minte pe care părea că o mai are. Plecând de la această halucinantă declaraţie, nu-mi rămâne decât să sper că azi, în partida contra celui mai valoros adversar din cei 3, recte aproape omologata Beroe Stara Zagora, vom smulge un egal "de luptă" sau, dacă Dumnezeu îşi va întoarce faţa către ăilalţi, ignorând cu desăvârşire mătăniile şi iconiţele lui Nea Tata Puiu, vom avea parte măcar de o "înfrângere onorabilă", adică la nu mai mult de vreo două goluri diferenţă! După cum se arată lucrurile în momentul ăsta, o victorie a noastră pare măcar improbabilă, dacă nu de-a dreptul exclusă. Aproape că mi-e frică să mă gândesc cum ar fi să batem şi azi, adică să se apuce Nea Tata Puiu să ne explice împroşcând cu aşchii din limba-i de lemn că a fost "o acţiune reuşită", "un turneu profitabil" şi că scopul s-a atins, adică au fost depistaţi vreo doi "tineri de perspectivă" care în "viitorul apropiat" ar putea deveni "piese de bază" în perspectiva "viitoarei campanii de calificare". Poate, totuşi, scăpăm: Doamne-ajută să ne bată Beroe!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua cea mare.
 Vizualizări articol: 1647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ziua cea mare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este considerată o mâncare hrănitoare de iarnă și este atât de sățioasă, încât poate fi un fel unic la o... Citeşte