Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 dec 2015 - Anul XX, nr. 294 (6106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acelaşi dosar

Şapte inculpaţi trimişi în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de şapte persoane de etnie romă din comuna Şcheia au fost trimise în judecată pentru infracţiunile de „mărturie mincinoasă” sau „favorizarea infractorului”, după ce şi-au schimbat declaraţiile date într-un dosar privind o tentativă de răpire a unui copil. Iniţial, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au demarat cercetări faţă de 15 persoane, sub acuzaţia că au dat în faza de urmărire penală o serie de declaraţii, în baza cărora inculpaţii au fost trimişi în judecată, după care, la proces, nu au mai recunoscut nimic din ce au declarat iniţial. Pe parcursul cercetărilor, în funcţie de atitudinea pe care au avut-o, şase suspecţi au fost scoşi de sub urmărire penală, în cazul a doi cercetările au fost disjunse, în timp ce şapte inculpaţi au fost trimişi în judecată.

 

De la ce a plecat totul

În noaptea de 2 spre 3 iulie 2015, Vasile Munga, în vârstă de 31 de ani, şi Elvis Rostaş, de 27 de ani, ambii din comuna Şcheia, s-au deplasat cu o maşină la domiciliul unde locuia de o perioadă de timp soţia lui Munga, împreună cu cea mai mică fiică a celor doi, o fetiţă de numai 9 luni. Intenţia lui Munga era de a le lua pe cele două din acea casă şi a le readuce la domiciliul conjugal. Cei doi, rezultă din anchetă, au bătut la uşă şi i-au cerut femeii să-i lase să intre, însă la refuzul acesteia au spart un geam cu o cărămidă, au intrat în casă şi au luat-o la bătaie pe tânără. Apoi, arată anchetatorii, cei doi le-au luat pe femeie şi pe fetiţa acesteia, pe mamă încercând să o bage cu forţa într-un autoturism Audi A6, deţinut şi folosit de Vasile Munga. La scandal au intervenit mai multe persoane, care au reuşit să o scoată din mâinile celor doi pe soţia lui Munga. Suspecţii au reuşit să plece de la faţa locului, avându-l în maşină pe copilul de 9 luni de zile, după ce au lovit cu autoturismul Audi o autospecială de poliţie care ajunsese la faţa locului.

Autoturismul lui Vasile Munga a fost găsit ulterior în curtea unui alt sătean din Şcheia. În aceeaşi noapte, după ce mai mulţi poliţişti au plecat pe urmele agresorilor, fetiţa în vârstă de 9 luni a fost găsită la mama lui Vasile Munga.

 

Pedepse aspre pentru principalii protagonişti ai episodului violent

Incidentul a fost văzut de numeroşi martori din comunitatea de romi, care însă apoi şi-au schimbat declaraţiile. Inclusiv soţia lui Munga şi o altă femeie agresată în acea zi, victime în dosar, au încercat să-i scape basma curată pe inculpaţi, urmând a fi judecate pentru infracţiunea de „favorizarea infractorului”.

Schimbarea declaraţiilor nu i-a ajutat prea mult pe cei doi inculpaţi. La finele lunii trecute, Vasile Munga a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce complicele său a primit 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Pedeapsa a fost aplicată de Judecătoria Suceava şi a fost atacată cu apel.

Acţiunea în forţă a procurorilor cu privire la martorii care şi-au schimbat declaraţiile în acest dosar se vrea a fi şi un avertisment pentru cei care dau peste cap anchete penale, schimbându-şi declaraţiile.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte inculpaţi trimişi în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.
 Vizualizări articol: 2393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şapte inculpaţi trimişi în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și se pare că rețeta a fost creată de gospodinele din Bucovina pentru bărbații care lucrau la pădure și în post nu... Citeşte