Google
 
sâmbătă, 19 dec 2015 - Anul XX, nr. 294 (6106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5575 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2232 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Vărzări (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și se pare că rețeta a fost creată de gospodinele din Bucovina pentru bărbații care lucrau la pădure și în post nu puteau să își ia în traistă, ca gustare, pâine cu slănină și ceapă. Vărzările sunt o gustare delicioasă, sățioasă și ușor de consumat în orice moment al zilei.

Avem nevoie:

Pentru aluat - 1 kg făină albă, 50 g drojdie de bere proaspătă, 600 ml apă caldă, o linguriță cu vârf sare, 100 ml ulei

Pentru umplutură – o varză medie, o linguriță sare, o linguriță piper, o linguriță chimen măcinat,150 ml ulei.

Preparare:

Din ingredientele pentru aluat pregătim o cocă de pâine, o frământăm bine și o lăsăm să crească în loc cald, cel puțin o oră și jumătate. Între timp tocăm varza cât mai fin, o frecăm bine cu sarea, o stoarcem de zeama lăsată, o amestecăm cu chimen și piper și o călim îndelung în uleiul încins, amestecând mereu. Varza trebuie călită până a devenit moale, ușor maronie și lucioasă.

După ce aluatul a dospit, îl împărțim în 24 de bucăți cât mai egale. Din fiecare întindem o turtă, punem varză călită la mijloc și împăturim în formă de plic, de două ori ( a doua oară aducem spre mijloc colțurile formate la prima împăturire), ca să formăm plăcinte. Ungem plăcintele cu puțină apă și presărăm niște făină, nu foarte multă, doar pentru aspectul final. Coacem vărzările cca 30-45 de minute, la temperatură medie. Se pot servi atât calde, cât și reci. Sunt mai gustoase a doua zi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vărzări (de post).
 Vizualizări articol: 2054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vărzări (de post)5.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și se pare că rețeta a fost creată de gospodinele din Bucovina pentru bărbații care lucrau la pădure și în post nu... Citeşte