Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 dec 2015 - Anul XX, nr. 294 (6106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă judecători

Şofer trimis aproape trei ani după gratii: beat, a provocat un accident şi a fugit, lăsând în urmă un tânăr mort

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care a provocat un accident rutier mortal la mijlocul lunii august a acestui an, în urma căruia a fost judecat pentru multiple infracţiuni la regimul rutier, a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost stabilită acum două zile de Judecătoria Rădăuţi şi poate fi atacată cu apel. Judecătorii au mai stabilit ca inculpatul să fie menţinut în arest preventiv şi după această condamnare.

 

Cum a încercat să scape de răspundere şoferul

Din ancheta poliţiei a rezultat că, în dimineaţa zilei de 16 august, Ilie Schipor conducea un autoturism VW Passat, cu numere de Germania, pe DN 2H, pe drumul dinspre Putna spre Vicovu de Sus.Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta şi a consumului de alcool, şoferul în vârstă de 23 de ani a pătruns cu maşina pe contrasens şi apoi pe acostamentul din stânga drumului. Autoturismul a acroşat un parapet şi s-a izbit violent în poarta bucovineană de la intrarea în comuna Putna. Deşi rănit, Ilie Schipor a coborât din maşină şi a fugit, lăsându-i în maşină pe ceilalţi doi tineri care se mai aflau în autoturism. Din păcate, tânărul care se afla pe scaunul din dreapta şoferului, Vasile Schipor (fără grad de rudenie cu şoferul), în vârstă de 23 de ani, tot din Vicovu de Sus, a decedat. Pasagerul din spate, un tânăr de 18 ani, a fost şi el rănit.

Înainte de a fugi, autorul a îndepărtat plăcuțele cu numerele de înmatriculare și a luat din autoturism documentele acestuia, în vederea îngreunării identificării sale. Ilie Schipor a fost depistat însă în scurt timp de poliţişti şi pus să sufle în etilotest. A rezultat o stare avansată de ebrietate, concentraţie de 1,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

Din spital, direct în arest

După ce a fost prins, timp de opt zile, inculpatul a fost internat în spital. Poliţiştii şi procurorul de caz au aşteptat ca acesta să fie externat şi imediat l-au reţinut pentru 24 de ore. Inculpatul a fost prezentat apoi în faţa judecătorilor, care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Arestul preventiv a fost ulterior prelungit în mai multe rânduri. Ilie Schipor se află în arest din data de 24 august.

 

Cumul de pedepse: cum s-a ajuns la condamnare

Tânărul de 23 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă, nouă luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, un an de închisoare pentru părăsirea locului accidentului, plus încă un an de închisoare pentru infracţiunea de „modificare sau ştergere a urmelor accidentului”.

Pedeapsa finală aplicată inculpatului a fost de 2 ani şi 11 luni de închisoare, formată din pedeapsa principală de 2 ani închisoare, la care se adaugă 11 luni închisoare, reprezentând o treime din suma celorlalte trei pedepse, ce totalizează 33 luni închisoare. O altă pedeapsă aplicată tânărului este interdicţia de a mai conduce vehicule timp de doi ani de zile, după ce va executa pedeapsa.

Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii au mai stabilit ca membrii familiei tânărului decedat să primească despăgubiri de 35.000 de euro. Câte 10.000 de euro vor ajunge la părinţii victimei, plus câte 5.000 de euro pentru cei trei fraţi ai tânărului decedat în condiţii atât de tragice. Valoarea despăgubirilor poate fi contestată la instanţa de apel.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şofer trimis aproape trei ani după gratii: beat, a provocat un accident şi a fugit, lăsând în urmă un tânăr mort.
 Vizualizări articol: 3788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Şofer trimis aproape trei ani după gratii: beat, a provocat un accident şi a fugit, lăsând în urmă un tânăr mort4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și se pare că rețeta a fost creată de gospodinele din Bucovina pentru bărbații care lucrau la pădure și în post nu... Citeşte