Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2015 - Anul XX, nr. 284 (6096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Peste o sută de avioane au folosit Aeroportul Suceava de la redeschiderea acestuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de avioane au folosit Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava de la redeschiderea acestuia, din data de 12 noiembrie 2015. Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o împreună cu directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare”, Ioan Măriuţa.

Şeful administraţiei judeţene a precizat că aşteaptă „cu larg interes” primăvara anului viitor, când compania Tarom îşi va dezvolta zborurile Bucureşti – Suceava şi retur, urmând să aibă curse zilnice. În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze faptul că Aeroportul Suceava a preluat şi din cursele aeriene care nu au putut să aterizeze pe aeroportul din Iaşi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Nechifor a arătat că o astfel de situaţie a avut loc şi luni, când la Suceava a aterizat şi a decolat cursa Blueair Bucureşti – Iaşi – Suceava. „Practic colegii mei au făcut un efort şi le mulţumesc pentru asta, deoarece până când vom deschide cursele şi cu înnoptare, regimul de lucru al aeroportului este de la 7:00 la 19:00. Iar duminică seara, colegii noştri au venit la muncă târziu, am putut primi cursa de Bucureşti la ora 21:05 pe Suceava, care a plecat apoi spre Bucureşti la ora 1:25. Şi vreau să fim în continuare la dispoziţia tuturor celor care solicită aterizare sau decolare de pe Suceava”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a anunţat că vor continua investiţiile la Aeroportul "Ştefan cel Mare", respectiv achiziţia de noi autofreze şi echipamente pentru deszăpezirea pistei, dar şi a unui mecanism pentru tractarea avioanelor mari.

„În aceeaşi măsură facem eforturi în continuare pentru a accelera pregătirea documentaţiei pentru terminalul 2 al aeroportului. Este foarte important ca prin luna martie 2016 să avem datele preliminare, astfel încât să putem veni către Consiliul Judeţean Suceava cu planul de dezvoltare aşa cum trebuie, inclusiv cu finanţarea de rigoare”, a spus Nechifor. El a subliniat că în viitor va fi aproape imposibilă asigurarea de bani din fonduri europene pentru Aeroportul Suceava, având în vedere că noul Program Sectorial de Transporturi prevede în special finanţarea de lucrări de mediu la aeroporturi.

 

Romatsa a început montarea sistemului ILS

Prezent la conferinţa de presă, directorul Aeroportului din Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că în momentul de faţă se lucrează la montarea sistemului de navigaţie ILS, investiţia fiind în grafic. „Ambele alei de acces la sistemul ILS sunt în construcţie, la fel şi platformele. De asemenea, au venit şi echipamentele de ILS, care sunt depozitate la aeroport, urmând să înceapă montajul efectiv al acestora, până la finalul lunii ianuarie. Apoi urmează o perioadă de două luni de eventuale reglaje şi monitorizare, până în martie 2016, urmând ca apoi să beneficiem de serviciile ILS”, a spus Măriuţa. El a mai adăugat că pe 10 decembrie a.c. vor fi finalizate lucrările de siguranţă impuse printr-un regulament european, şi tot de la această dată vor intra în vigoare procedurile pe GPS pentru avioane. Ioan Măriuţa a spus că la aeroport au fost finalizate lucrările de la platforma de îmbarcare/debarcare, prin amenajarea unor noi alei, şi vor continua lucrările la remiza PSI. El a mai precizat că aeroportul efectuează şi expertiza tehnică a clădirilor preluate de la Consiliul Judeţean pentru amenajarea noilor terminale pentru plecările şi sosirile internaţionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de avioane au folosit Aeroportul Suceava de la redeschiderea acestuia.
 Vizualizări articol: 4173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste o sută de avioane au folosit Aeroportul Suceava de la redeschiderea acestuia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de vin fiert Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă, siropul din vin poate fi o variantă de încercat.Avem nevoie de:1 litru de vin roșu demidulce, 1 kg zahăr tos,... Citeşte