Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2015 - Anul XX, nr. 284 (6096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Gala „Top 10 Suceveni”, performanţă şi umanitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gala „Top 10 Suceveni”, un eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediţie, premiază performanţa, dar, în acelaşi timp, este o gală exclusiv caritabilă. Ediţia din acest an va avea loc vineri, 11 decembrie, de la ora 18:30, la Conacul Domnesc din Şcheia. Organizatorii, Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Conacul Domnesc şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, vor recompensa zece oameni care s-au remarcat prin lucrurile frumoase pe care le-au făcut pentru semenii lor sau prin performanţele realizate în diverse domenii. Va fi o seară specială, aşa cum au fost şi cele din anii trecuţi, când organizatorii i-au recompensat pe oamenii obişnuiţi, dar absolut speciali, care fac lucruri deosebite pentru semenii lor. Gala „Top 10 Suceveni” este un eveniment exclusiv caritabil, astfel că din vânzarea invitaţiilor, din donaţii şi banii proveniţi de la licitaţiile organizate în cadrul evenimentului, în cei trei ani care au trecut de la debut, au fost ajutaţi tineri care fac performanţă, dar care au o situaţie financiară deficitară. Evenimentul de vineri va fi transmis în direct de Bucovina TV şi pe www.monitorulsv.ro.

 

Persoane care au donat obiecte pentru licitaţiile din acest an

Zeci de obiecte au fost donate, în fiecare an, de oameni generoşi, pentru Gala „Top 10 Suceveni”, obiecte care au ajuns, în urma licitaţiilor, în posesia unor alţi oameni cu suflet, care, în acest fel, au dorit să sprijine cazul social prezentat în cadrul evenimentului. Mai multe persoane au dorit şi în acest an să doneze obiecte pentru licitaţiile ce vor fi organizate, vineri, în cadrul galei, oameni cărora organizatorii le mulţumesc şi le sunt recunoscători: artistul Ovidiu Ambrozie Bortă (BOA), artista Cristina Hreamătă Macoveiciuc, o prezenţă obişnuită a manifestării, artista donând câte o lucrare în fiecare ediţie a galei, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, artistul plastic Radu Bercea, artistul sucevean Lucian Mînecan, familia Mariana şi Peter Frei, actorul Horaţiu Mălăele, jurnalistul Nicu Amurăriţei, sportivul Mihai Macovei, omul de afaceri Sorin Iacob, primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.În zilele următoare, sucevenii vor afla din paginile Monitorului de Suceava mai multe date despre fiecare obiect scos la licitaţie.

 

Ziare vechi, fotografii, timbre, la licitaţiile din 2012

Pe parcursul primei ediţii a Galei „Top 10 Suceveni”, din decembrie 2012, printre obiectele scoase la licitaţie s-au numărat un pachet de ziare vechi de dinainte de 1900, precum şi două fotografii vechi, originale, din 1900, adjudecate de omul de afaceri Constantin Arion, manager SC Foresfalt SRL. Administratorul Global Desing Suceava, Florin Croitoru, a fost câştigătorul unei vederi din 1938, cu timbre din acele vremuri, şi al unui pachet de ziare din anul 1990, numere de colecţie, printre care „Carul cu Vorbe”, „Caţavencu” ori „Tinerii Revoluţiei” - nr. 3, primul ziar independent apărut în judeţul Suceava.

Florin Hrebenciuc (SC Proact SRL) a plecat de la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia I, cu o fotografie cu regele Mihai, realizată la Putna, la prima vizită în România după exil, precum şi cu un ziar Monitorul de Suceava din 1997, cu vizita cuplului regal la Putna în anul în care a petrecut Paştele la această mănăstire. Cea de-a patra licitaţie şi ultima organizată în cadrul galei a fost câştigată de Sorin Iacob. Managerul SC Loial SA a achiziţionat cu 1.400 de lei un ziar Monitorul de Suceava, chiar din ziua respectivă, ziar cu autografele tuturor persoanelor care s-au implicat în organizarea evenimentului inedit. Vederea şi fotografiile vândute la licitaţii au fost donate de jurnalistul Nicu Amurăriţei, iar ziarele vechi de Tiberiu Avram, redactorul-şef al Monitorului de Suceava. Banii rezultaţi în urma licitaţiilor au ajuns în contul unei familii din Zvoriştea care avea un copil grav bolnav.

 

Tablouri, cărţi, lucrări de grafică, adjudecate la ediţia a II-a a galei

La cea de-a doua ediţie a Galei „Top 10 Suceveni” s-au vândut la licitaţii tablouri, cărţi, lucrări de grafică. Tabloul „Strigăt tăcut”, lucrare realizată în creion, donată de artistul sucevean Lucian Mînecan, a fost cumpărat la licitaţie de arhitectul Bogdan Adomniţei. O colecţie de cărţi editate între anii 1921-1946, donată de scriitorul Ion Drăguşanul, a fost cumpărată de primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman. Tabloul „Floarea-soarelui”, pictură în ulei, în tehnica cuţitului de paletă pe pânză, lucrare donată de artista Cristina Hreamătă Macoveiciuc, a fost adjudecată la licitaţie de senatoarea Steliana Miron.

Pentru două lucrări de grafică, „Metamorfoză” şi „Frumuseţe şi pericol”, donate de elevul Nicolae Titus Ungureanu, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, secţia arhitectură, s-a dat o bătălie mai lungă. Dumitru Popescu a obţinut lucrarea „Frumuseţe şi pericol”, primind în plus, ca bonus, grafica executată de Nicu în timpul galei. Lucian Goian a plecat acasă cu lucrarea de grafică „Metamorfoză”. Colecţia iconografică „Illustrierte Bukowina”, lucrări donate de scriitorul Ion Drăguşanul, a fost cumpărată de secretarul Primăriei Suceava, Ioan Ciutac.

La licitaţie a fost scos şi „Orientatul”, o sculptură în lemn donată de artistul Toader Ignătescu, care a fost cumpărată de profesorul Romeo Istrate. Tricoul „Goian”, donat de fotbalistul Dorin Goian, tricoul original purtat de sportiv în meciul România - Ungaria de pe 6 septembrie 2013, scor 3 – 0, a fost câştigat la licitaţie de Iosif Manuel, patronul caselor de amanet Amada. Toate persoanele care au licitat şi au cumpărat obiecte în cadrul galei au făcut-o în primul rând din dorinţa de a sprijini cazul social prezentat în cadrul evenimentului: elevul Nicolae Titus Ungureanu, care vrea să devină arhitect.

 

Obiecte donate în scop caritabil, la ediţia de anul trecut

După scenariul deja cunoscut de la primele două ediții ale Galei „Top 10 Suceveni”, un moment important în programul manifestării din 2014 a fost cel al licitațiilor mai multor obiecte donate special pentru acest eveniment inedit.Prima licitaţie a adus în faţa spectatorilor două cărţi. Prima, „Negustorul de începuturi de roman”, a maestrului Matei Vişniec, cu autograful acestuia special pentru câştigătorul licitaţiei, carte donată prin intermediul poetei Carmen Steiciuc, a fost adjudecată de omul de afaceri Dumitru Mihalescul, patronul firmei Marelvi. A doua carte, donată de preotul Gabriel Herea, „Ultimele zile ale oraşului Pompei”, tradusă în limba română şi tipărită la Iaşi, în 1856, a ajuns în posesia Sorinei Dimofte, administrator la SC Contasist. Anul trecut au fost licitate şi două „Bijuterii ovoidale”, realizate în tehnica tradiţională huţulă de artista Lucia Condrea, care au fost achiziţionate de Liliana Agheorghicesei, preşedinta Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.  Tabloul în ulei „Flori de măr”, semnat de artistul plastic sucevean Iosif Csukat, a fost  cumpărat de omul de afaceri Dumitru Mihalescul.

Pictorul sucevean Lucian Mînecan a donat încă de la prima ediție a „Galei Top 10 Suceveni” câte un tablou care să fie vândut la licitaţie în scopuri caritabile, iar pentru ediția de anul trecut a oferit o lucrare realizată în creion, „Bunica”. Lucrarea a fost adjudecată de consilierul local Gavril Vîrvara. O colecţie impresionantă de reviste „Magazin istoric” (268 de numere, din anii 1968-1990), legate în 15 volume, cu sprijinul partenerilor de la Muşatinii, a ajuns în proprietatea lui Ovidiu Costan, directorul societăţii Doxar.

Deşi nu a putut să fie prezent la eveniment, fotbalistul Lucian Goian a trimis un tricou al lui Ciprian Marica, tricou pe care sunt şi autografele celorlalţi fotbalişti ai reprezentativei naţionale. Cea mai mare ofertă a fost făcută tot de patronul de la Marelvi, Dumitru Mihalescul. Lucrarea „Interferenţă” a pictorului Radu Bercea din Gura Humorului a fost adjudecată de senatorul Ovidiu Donţu, în timp ce tabloul „Roze” - o pictură în ulei, în tehnica cuţitului de paletă, lucrare donată de Cristina Hreamătă Macoveiciuc, a fost cumpărat de senatoarea Steliana Miron.

„Actualitatea românească. Europa liberă, în direct”, a fost prezentarea originală care a dat tonul unei alte licitaţii: un aparat de radio Terta T 325, funcţional, produs în Ungaria în 1956 (donat de colegul nostru Nicu Amurăriţei). Aparatul, cu tot cu mileul şi peştele de sticlă din dotare, a ajuns la Vasile Mocanu, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Alte două lucrări de-ale pictorului Radu Bercea, două tablouri cu peisaje, în acuarelă, au ajuns în colecţia personală a omului de afaceri Dumitru Mihalescul. Două lucrări semnate de colegul nostru de redacţie Tiberiu Cosovan, lucrări prezentate în prima expoziţie de linogravură din Suceava, au fost adjudecate de un alt reprezentant al mass-media, Cătălin Săcrieru, de la Radio Top 91.

Fiind un eveniment caritabil, banii strânşi în urma licitaţiilor făcute în cadrul manifestării au avut un singur scop, de a-l ajuta pe Florin Pitic, acum elev în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv Suceava, să nu renunţe la visul său: acela de a ajunge un mare campion la atletism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala „Top 10 Suceveni”, performanţă şi umanitate.
 Vizualizări articol: 4274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Gala „Top 10 Suceveni”, performanţă şi umanitate4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de vin fiert Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă, siropul din vin poate fi o variantă de încercat.Avem nevoie de:1 litru de vin roșu demidulce, 1 kg zahăr tos,... Citeşte