Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2015 - Anul XX, nr. 284 (6096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sirop de vin fiert

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă, siropul din vin poate fi o variantă de încercat.

Avem nevoie de:

1 litru de vin roșu demidulce, 1 kg zahăr tos, zeama unei lămâi, o linguriță coajă de portocală rasă, două batoane de scorțișoară, 4 cuișoare, opțional un anason stelat sau câteva feliuțe de ghimbir proaspăt.

Preparare:

Punem la fiert vinul cu condimentele. Când începe să clocotească intens, dăm vasul deoparte, îl acoperim și lăsăm astfel o oră. Strecurăm vinul aromat și îl punem din nou la fiert, cu zahărul. Trebuie să fiarbă în clocote mici, în vas fără capac, pentru a permite evaporarea alcoolului. După 10 minute de la primul clocot adăugăm zeama de lămâie și mai lăsăm să clocotească încă 10-15 minute, în funcție de cât de gros dorim să fie siropul ( poate ajunge și ca mierea, dacă este fiert îndelung). Trebuie să ținem cont însă de faptul că siropul se va îngroșa mai mult după răcire. Îl punem cald în sticle sau borcane și se poate păstra ca și dulceața. Siropul astfel pregătit poate avea multiple întrebuințări. Se poate folosi ca bază pentru diferite amestecuri de băuturi, ca toping pentru înghețate și budinci, ca ingredient pentru creme și glazuri, ca adaos pentru un aspect caramelizat al fripturilor. Dacă a fost pregătit gros, ca o melasă, este preferat de vârstnici pe pâine proaspătă unsă cu unt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sirop de vin fiert.
 Vizualizări articol: 8277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sirop de vin fiert0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de vin fiert Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă, siropul din vin poate fi o variantă de încercat.Avem nevoie de:1 litru de vin roșu demidulce, 1 kg zahăr tos,... Citeşte