Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2015 - Anul XX, nr. 284 (6096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Succes internaţional

Film realizat în Rădăuţi, câştigătorul Marelui Premiu la cel mai mare festival de filme horror din Australia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean în vârstă de 28 de ani a reuşit să obţină Marele Premiu la unul dintre cele mai importante festivaluri de film horror din lume, cu o producţie cinematografică realizată în Rădăuţi.

Filmul "Be My Cat: A Film for Anne”, primul film de lungmetraj horror found footage românesc, regizat de Adrian Ţofei, a câştigat duminică marele premiu al Festivalului Internaţional de Film din Sydney.

Filmul este regizat, produs şi scris de Adrian Ţofei, avându-i în distribuţie pe Adrian Ţofei, Sonia Teodoriu, Florentina Hariton şi Alexandra Stroe şi prezintă povestea unui tânăr din România care recurge la gesturi şocante pentru a o convinge pe actriţa hollywoodiană Anne Hathaway să joace în filmul său.

Filmul a avut premiera mondială în martie anul acesta la unul dintre cele mai mari festivaluri de filme de gen din lume, Fantasporto International Film Festival din Portugalia, premiera în România la TIFF, a mai participat în Anglia la Bram Stoker International Film Festival, în America de Sud la Zinema Zombie Fest din Columbia şi în Spania la Torremolinos. La Dracula Film Festival din Braşov filmul a câştigat Menţiunea Specială.

Adrian Ţofei a scris pe Facebook că a fost "aproape paralizat” când a auzit anunţul din cadrul ceremoniei de premiere, acesta fiind un mare succes, şi că va avea nevoie de câteva zile pentru a realiza ceea ce s-a întâmplat.

Adrian Ţofei s-a născut în Rădăuţi pe 20 iulie 1987. A studiat actoria, metoda lui Ion Cojar, cu Mircea Gheorghiu, în cadrul Universităţii Dunărea de Jos şi şi-a luat masterul în actorie la Universitatea „Spiru Haret”. A apărut în mai multe piese de teatru, fiind şi regizorul unora dintre ele. Cea mai cunoscută este "Monstrul", un one-man-show pentru care a scris şi scenariul. Pasiunea pentru cinema l-a făcut să scrie, să regizeze şi să joace în lungmetrajul „Be My Cat: A Film for Anne”, primul horror found footage românesc.

“Found footage” este un gen cinematografic care urmează un şir al naraţiunii care se pretează a prezenta un film în totalitate, sau parţial, ca fiind o înregistrare video autentică, în cea mai mare parte fiind filmată chiar de protagoniştii istorisirii. Genul se caracterizează prin imagini luate de subiect, care face parte integrantă din acţiune cu camera, prin calitate vizuală sau calitate audio slabă. Printre cele mai cunoscute filme de acest gen se numără „The Blair Witch Project”, „REC” şi „Activitate Paranormală”.

Filmul „Be My Cat: A Film for Anne” a fost inclus recent de publicaţia online Audiences Everywhere pe locul 44 în top 100 cele mai bune filme horror ale noului mileniu, iar pe renumitul site de filme horror Dread Central s-a scris că este „potenţial revoluţionar şi potenţial periculos, limita dintre realitate şi ficţiune nefiind niciodată atât de terifiant şi genial blurată”.

În prezent, Adrian Ţofei lucrează la un nou film apocaliptic, „We Put the World To Sleep”, şi a fost invitat în juriul Bosphorus International Film Festival din Istanbul, Turcia.

Trailer film  https://www.youtube.com/watch?v=e3J9fNrKE6U

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Film realizat în Rădăuţi, câştigătorul Marelui Premiu la cel mai mare festival de filme horror din Australia.
 Vizualizări articol: 2253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Film realizat în Rădăuţi, câştigătorul Marelui Premiu la cel mai mare festival de filme horror din Australia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de vin fiert Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă, siropul din vin poate fi o variantă de încercat.Avem nevoie de:1 litru de vin roșu demidulce, 1 kg zahăr tos,... Citeşte