Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2015 - Anul XX, nr. 284 (6096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ai noştri? Îngeraşi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E mare tărăboi, din nou, din cauza arbitrajelor din campionatul nostru, pe care cel mai adesea şi eu le consider fie penale, fie de competenţa psihiatrilor. Ultimele două asemenea prestaţii, încadrabile, fiecare din ele, la ambele categorii, aparţin unor clasici în viaţă ai genului, respectiv domnii Colţescu şi Avram. Primul din ei, Colţescu, a reuşit să transforme o minge şutată cu putere în capul unui fundaş aflat în alunecare (şi soldată cu un pic de comoţie) în ditamai penalty-ul, sfidând astfel anatomia, fiziologia şi patologia regnului animal, care nu prevăd producerea de comoţii cerebrale după lovirea mingii cu mâna. Ălalalt, Piticu' lu' tac-su, Avram-cel-înălţat-din-pix spre a atinge baremul de înălţime, i-a interzis unui jucător să-şi poarte casca de protecţie întrucât... nu era de culoarea echipamentului! Vă întreb: dacă asta nu e tentativă de omor, atunci ce e? Fiindcă, dacă doctorul te pune să porţi chestia aia, înseamnă că oricând există riscul de a păţi ceva grav. Vi-l amintiţi pe Petr Cech cu altfel de cască decât neagră, indiferent dacă avea tricou verde, galben sau mov? În sfârşit, să-i lăsăm pe ai noştri în durerea lor infinită, şi să vă spun ce am văzut la franţuji. Olympique Marseille era condusă la ea acasă, de Montpellier. Imediat după pauză, la o fază confuză, doi atacanţi de-ai lui Marseille s-au trezit cu mingea blocată între ei, unul apăsând-o cu burta, ălalalt cu dosul, ambii cumva cu faţa spre poartă. Ăla din spate a luat-o în mâini, i-a dat drumul, apoi a şutat-o în plasă. Henţ şi galben? Aiurea! Gol valabil, scor 1-1! La câteva minute, oaspeţii o mai înfig o dată, de se face 1-2. Numai că fluieraşul avea probabil o misiune sacră: să nu piardă Marseille. Aşa că la câteva minute după gol, un atacant de-al gazdelor o ia de nebun pe extremă dreapta, apoi spre linia de fund şi, în cel mai pur stil Adi Popă, o lasă să treacă vreo juma' de metru dincolo de linie, abia apoi învrednicindu-se s-o centreze. Aut de poartă ca lumina zilei. Poftim!? Vine unul în viteză, o buşeşte-n aţe, şi... gol perfect valabil! Scor final 2-2. Să vă mai aud eu vreodată că-i faceţi infractori pe alde Colţescu, Avram ori Chivulete! Pe lângă franţuzul ăla, ăştia par absolvenţi nu de Şcoală de Arbitri, ci de Şcoală de Maici. Sau de Îngeraşi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ai noştri? Îngeraşi!.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ai noştri? Îngeraşi!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de vin fiert Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă, siropul din vin poate fi o variantă de încercat.Avem nevoie de:1 litru de vin roșu demidulce, 1 kg zahăr tos,... Citeşte