Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 dec 2015 - Anul XX, nr. 284 (6096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Efort

Etapă de modernizare a Colegiului ”Laţcu Vodă” din Siret, încheiată după opt ani, cu bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de extindere a Colegiului Tehnic ”Laţcu Vodă” din Siret cu un corp nou, P+1, care asigură legătura între cele două clădiri principale şi accesul simultan al elevilor, au fost încheiate, după opt ani de la debut. Ieri, primarul oraşului, Adrian Popoiu, a anunţat închiderea proiectului, în cadrul unei reuniuni la care au participat personalităţi ale oraşului, inclusiv foşti directori ai liceului din ultimii 30 de ani. Primarul de Siret a prezentat proiectul demarat în anul 2007, pe când director al liceului era prof. Ioan Chideşa, finalizat acum, în mandatul prof. Doina Puiu, datorită unui proiect finanţat din bani europeni accesat de primărie în parteneriat cu şcoala. ”Dacă ar fi trebuit să-l finalizăm din bani proprii, nu reuşeam nici în 2020”, a declarat primarul Popoiu. În noul corp de clădire funcţionează două săli de clasă şi două grupuri sanitare moderne, cu câte 14 cabine fiecare. Proiectul, în valoare totală de 1,1 milioane lei, din care 470.802 lei nerambursabili, a fost finanţat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 3. Primăria Siret are o contribuţie din bugetul propriu de 55.000 de lei.

Finalizarea lucrărilor înainte de începerea anului şcolar 2015-2016 a permis, conform directorului colegiului, Doina Puiu, ca pentru prima dată în ultimii ani cursurile să se desfăşoare într-un singur schimb, lucru benefic în primul rând pentru elevii navetişti, dependenţi de mijloacele de transport.

De asemenea, creşterea numărului de grupuri sanitare face posibil ca şcoala să primească autorizaţie sanitară de funcţionare pentru întreg imobilul.

 

 Până la modernizare erau trei toalete la peste 1.400 de copii

La Colegiul ”Laţcu Vodă” învaţă 1.425 de elevi, cărora le predau 118 cadre didactice.

Unul dintre foştii profesori ai colegiului, Ioan Chideşa, fost director în anii 1982-1990 şi 2005-2011, a amintit condiţiile din liceu în perioada comunistă, când apa curgea la robinete o oră dimineaţa şi o oră seara, iar pe holuri erau aliniate butoaie mari pline cu apă, din care femeia de serviciu turna cu găleata în toalete, în fiecare pauză. ”Am avut şi epidemie de hepatită din cauza apei, în aprilie 1989, iar într-o iarnă a fost atât de frig încât au crăpat toate caloriferele din cauza gerului. În trimestrul doi, pe hol am făcut sobe din butoaie de tablă, ca să nu mai crape caloriferele. Vă felicit că aţi reuşit să încheiaţi această investiţie”, a spus profesorul pensionar.

Liceul din Siret a fost construit în 1976, iar vechile grupuri sanitare, în număr de trei, erau la nivelul acelor ani.

Tot ieri, a fost încheiat şi un alt proiect finanţat din fonduri europene, care a vizat accesul la cursurile de calificare a persoanelor din grupurile vulnerabile: „ACCES PLUS - pentru o piaţă a muncii incluzivă”, finanţat prin POR Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. De acest proiect au beneficiat 148 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Etapă de modernizare a Colegiului ”Laţcu Vodă” din Siret, încheiată după opt ani, cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 1884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Etapă de modernizare a Colegiului ”Laţcu Vodă” din Siret, încheiată după opt ani, cu bani europeni4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de vin fiert Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă, siropul din vin poate fi o variantă de încercat.Avem nevoie de:1 litru de vin roșu demidulce, 1 kg zahăr tos,... Citeşte