Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2015 - Anul XX, nr. 281 (6093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Doi suceveni fugiţi în Marea Britanie, trimişi în judecată în dosarul unei tentative de omor comise acum mai bine de doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi din comuna Burla au fost trimişi în judecată în dosarul unei tentative de omor comise în vara anului 2013. Ancheta coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a evoluat anevoios, în condiţiile în care cei doi inculpaţi au fugit în Marea Britanie şi s-au sustras urmăririi penale. Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi că au intrat în casă peste un consătean, iar unul dintre autori i-a dat cu o cărămidă în cap, provocându-i leziuni grave.

 

Un atac sălbatic, fără nici un motiv

Agresiunea s-a petrecut în seara zilei de 13 august 2013. Din ancheta procurorului criminalist rezultă că victima, S.N., din comuna Burla, s-a deplasat în acea seară la un bar din sat, pentru a socializa şi a consuma băuturi alcoolice. Acolo s-a întâlnit cu mai mulţi consăteni, printre ei şi Ilie  Luchian şi Valentin Paraiciuc. Cei trei au consumat alcool timp de mai multe ore, fără ca în local să aibă loc vreun conflict. La un moment dat victima a plecat spre casa aflată la 500 de metri de crâşmă, moment în care Ilie Luchian s-a hotărât să-şi agreseze consăteanul. Anchetatorii nu au identificat un motiv întemeiat al acestei porniri agresive, cel mai probabil cauza fiind consumul exagerat de alcool. 

Luchian l-a luat alături de el pe Paraiciuc şi s-au îndreptat spre casa celui cu care băuseră şi care între timp ajunsese în locuinţă.

„Ambii inculpaţi au pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanei vătămate, împrejurare în care inculpatul Luchian Ilie a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave asupra acesteia, aplicându-i o puternică lovitură cu o cărămidă tip BCA, într-o  zonă vitală a corpului, cauzându-i leziuni grave, ce au necesitat un număr de 50-55 de zile de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Inculpaţii nu au putut fi audiaţi

Citaţiile şi mandatele de aducere emise pe numele celor doi au fost în zadar, iar inculpaţii nu au dat declaraţii cu privire la faptele reţinute în sarcina lor. Anchetatorii au date că cei doi au plecat în Marea Britanie la scurt timp după comiterea faptei şi se sustrag urmăririi penale.

„Constatând că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi că există probele necesare şi legal administrate, precum şi că faptele există, au fost săvârşite de către cei doi inculpaţi  şi că aceştia răspund penal, dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Ilie Luchian a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilorde„violare de domiciliu” şi  „tentativă la omor”, în timp ce complicele său, Valentin Paraiciuc, va fi judecat pentru „violare de domiciliu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni fugiţi în Marea Britanie, trimişi în judecată în dosarul unei tentative de omor comise acum mai bine de doi ani.
 Vizualizări articol: 2322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi suceveni fugiţi în Marea Britanie, trimişi în judecată în dosarul unei tentative de omor comise acum mai bine de doi ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuci de poame în foi de viță (de post) Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și vor fi meritat deplin rangul de sarmale adevărate, așa că au rămas la statutul de ”ciuci”. Inedit la ele este... Citeşte