Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2015 - Anul XX, nr. 281 (6093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Concert de colinde şi cântări bizantine la Catedrala „Naşterea Domnului” din Suceava

Grupul psaltic „Sf. Ioan cel Nou” al Asociației Psaltichia îi invită pe suceveni cu mare bucurie la deosebitul Concert de colinde și cântări bizantine, marți, 8 decembrie, la ora 18:00, în frumoasa catedrală Ortodoxă a Sucevei cu hramul Nașterea Domnului. Invitații speciali ai evenimentului sunt membrii grupului psaltic Tronos al Patriarhiei Române, condus de protopsalt Arhidiacon Mihail Bucă.

 

În deschidere va cânta Grupul psaltic „Sf. Ioan cel Nou”.

Grupul psaltic Tronos a fost înfiinţat în anul 1997, la iniţiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, şi este format, în special, din tineri teologi și slujitori ai sfântului altar pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină. Numele de „Tronos” a fost dat grupului de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în anul 2007. Astfel, Corul Tronos s-a format la strana Catedralei Patriarhale, în jurul părintelui protopsalt Mihail Bucă. Sfintele slujbe, participările la diverse evenimente bisericeşti, concertele, repetiţiile numeroase, imprimările audio au fost prilejuri pentru membrii grupului să descopere şi să aprofundeze tot mai mult cântarea psaltică – muzica de tradiţie a Bisericii Ortodoxe. Toate aceste eforturi au condus deja la o emulaţie în rândul altor tineri şi grupuri de muzică psaltică din ţară. De aceea, se poate spune că, prin activitatea sa diversă, Grupul psaltic Tronos a avut o contribuţie însemnată la păstrarea tradiţiei muzicale bisericeşti româneşti. Pentru membrii corului Tronos, atenţia pentru acurateţea interpretării partiturilor este dublată de dragostea şi respectul pe care cu toţii le au faţă de mesajul textului liturgic, arătând astfel că melodia slujeşte cuvântului în rugăciune. Mai ales în ultimii opt ani, Grupul de psalţi al Catedralei Patriarhale a susţinut numeroase concerte de muzică bizantină în ţară şi în străinătate (peste 60 la număr) şi a imprimat mai multe compact-discuri, ajungând astfel cunoscut atât în ţară, cât şi în afara ei. Grupul psaltic Tronos a primit „Ordinul Sanctus Stephanus Magnus” din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în anul 2013, luna decembrie, pentru întreaga activitate desfășurată de-a lungul timpului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert de colinde şi cântări bizantine la Catedrala „Naşterea Domnului” din Suceava.
 Vizualizări articol: 1968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Concert de colinde şi cântări bizantine la Catedrala „Naşterea Domnului” din Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuci de poame în foi de viță (de post) Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și vor fi meritat deplin rangul de sarmale adevărate, așa că au rămas la statutul de ”ciuci”. Inedit la ele este... Citeşte