Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2015 - Anul XX, nr. 281 (6093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur solicită imperativ Guvernului alocarea de fonduri în bugetul pe 2016 pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, solicită în mod imperativ Guvernului României alocarea de fonduri în bugetul pe anul viitor pentru finalizarea şoselei de centură a municipiului Suceava. După ce recent i-a cerut acelaşi lucru şi premierului Dacian Cioloş, liderul PNL Suceava i-a adresat ieri o interpelare pe aceeaşi temă şi ministrului Transporturilor, Marian Dan Cotescu. În interpelare, Gheorghe Flutur a subliniat faptul că şoseaua de centură a Sucevei este o investiţie foarte importantă şi vitală pentru această zonă, fiind demarată în 2008 şi abandonată în 2012 de guvernarea PSD, deşi la vremea respectivă era realizată în proporţie de peste 80%.

“Ruta ocolitoare este extrem de importantă pentru întreg judeţul Suceava, pentru municipiul Suceava însemnând practic singura soluţie pentru devierea traficului greu. Există cartiere în municipiul Suceava unde autovehicule de mare tonaj trec pe lângă locuinţe, provocând avarii şi fiind un real pericol pentru pietoni”, a precizat Flutur. El a amintit că până în anul 2012, la şoseaua de centură „s-a lucrat din plin”, însă după preluarea guvernării de către PSD nu s-au mai alocat fonduri pentru această investiţie. Liderul PNL Suceava a precizat că începând din anul 2012, PSD a promis  că se vor aloca fonduri, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Guvernarea PSD a întârziat în mod repetat reluarea lucrărilor în vederea finalizării investiţiei. Din păcate, aş spune, nu a fost pentru prima dată când PSD nu s-a ţinut de cuvânt. A făcut-o de nenumărate ori, minţind sucevenii, minţind românii fără nici o jenă. Ignorarea unei nevoi stringente a municipiului Suceava şi a celor care tranzitează zona este încă o dovadă în acest sens. De altfel, Guvernul PSD a demonstrat că nu a dorit să finalizeze şoseaua de centură, alocând pentru continuarea investiţiei fonduri ”cu pipeta” în bugetele de stat pentru perioada 2013 – 2015, a mai spus Gheorghe Flutur.

 

Gheorghe Flutur: Prin sistarea lucrărilor, Guvernul PSD a sufocat municipiul Suceava

Preşedintele PNL Suceava a mai precizat că prin sistarea lucrărilor la şoseaua de centură, Guvernul PSD a sufocat practic municipiul Suceava, adăugând că social-democraţii s-au dovedit indiferenţi faţă de toate proiectele de infrastructură din judeţ.

„Centura Sucevei pare încremenită în expertize şi licitaţii, sau mai degrabă blocată de indolenţă şi incompetenţă. Am fost de-a dreptul consternat atunci când, în luna octombrie, la Suceava, ministrul de atunci al Transporturilor confirma, cu seninătate, că Guvernul PSD nu are de gând să finalizeze centura municipiului Suceava nici în anul 2016”, a afirmat Flutur. El a amintit şi că directorul CNADNR anunţa în luna octombrie a.c. că lucrările pentru finalizarea şoselei de centură vor fi executate cu utilaje proprii, mai puţin lucrările de consolidare la poduri, care vor fi scoase la licitaţie pentru că această companie nu are specialişti în domeniu. Mai mult, Gheorghe Flutur a amintit că CNADNR anunţa chiar şi că va începe lucrările în toamna acestui an, pe sectoarele amintite. “De atunci, a trecut toamna, iarna s-a instalat deja şi nu s-a mişcat o lopată. Nimic nou pe şantierul părăsit al şoselei de centură”, a declarat Flutur. Liderul liberalilor suceveni a subliniat că după abandonarea investiţiei de către guvernarea PSD, în calitate de senator de Suceava a atras atenţia şi a solicitat în nenumărate rânduri alocarea de fonduri, depunând amendamente în acest sens la Legea Bugetului de Stat pe anii 2013, 2014 şi 2015.

În final, Gheorghe Flutur i-a solicitat ministrului Transporturilor alocarea de fonduri pentru centura Sucevei, având în vedere importanţa acestei investiţii atât pentru municipiul Suceava, cât şi pentru judeţ. Flutur a precizat că dacă vor fi alocate fonduri, lucrările la şoseaua de centură pot fi finalizate în maxim trei luni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur solicită imperativ Guvernului alocarea de fonduri în bugetul pe 2016 pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur solicită imperativ Guvernului alocarea de fonduri în bugetul pe 2016 pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuci de poame în foi de viță (de post) Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și vor fi meritat deplin rangul de sarmale adevărate, așa că au rămas la statutul de ”ciuci”. Inedit la ele este... Citeşte