Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2015 - Anul XX, nr. 271 (6083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fugar

Radu „Popescanu”, condamnat în dosarul mutilării afaceristului Antemie, dat în urmărire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul din cei patru condamnaţi definitiv în cazul mutilării omului de afaceri Samuil Beniamin Antemie, căruia i-a fost tăiat un deget pentru o datorie, a fost dat în urmărire naţională şi internaţională de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Radu Florin Popescu, din Vicovu de Jos, în vârstă de 48 de ani, are de executat şase ani de închisoare, însă a dispărut din ţară înainte de a fi condamnat definitiv şi irevocabil. Anchetatorii au date că acesta s-ar afla în Anglia.

 

În 2009, 50 de poliţişti s-au mobilizat pentru a-l prinde pe „Popescanu”

Radu Florin Popescu, zis „Popescanu”, este considerat de altfel cel mai periculos dintre cei patru. În 2009, 50 de poliţişti au fost angrenaţi în acţiunea de prindere a lui „Popescanu”, care atunci era urmărit general pentru implicarea în acelaşi caz. Mobilizarea a fost atât de mare în condiţiile în care urmăritul mai scăpase de două ori de poliţiştii care îl urmăreau. „Popescanu” mai are la activ condamnări pentru fapte cu violenţă. Cu mai puţin de  o lună înainte de episodul mutilării lui Antemie acesta fusese eliberat din penitenciar pentru o altă faptă cu violenţă.  

 

Condamnările au venit luna trecută, pentru scenele de groază din 2009

Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”, de 46 de ani, din Vicovu de Jos, Petru Gheorghe Muntean, zis „Murgu”, de 52 de ani, din Vicovu de Jos, şi Radu Sfichi, zis „Ţârcoi”, de 45 de ani, din Gălăneşti, s-au predat singuri imediat ce au fost condamnaţi definitiv şi irevocabil, sentinţa fiind dată la finele lunii octombrie a acestui an. „Tomuţa” are de executat 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală” și „lipsire de libertate”, „Murgu” va sta în penitenciar timp de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”, în timp ce „Ţârcoi” are de executat o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală” și „lipsire de libertate”.

În primăvara anului 2008, omul de afaceri Samuil Beniamin Antemie a împrumutat, cu dobândă între 10-15% pe săptămână, sume mai mari de bani, în mai multe tranşe, de la Coroamă, Sfichi şi Muntean, precum şi de la soţia şi cumnatul acestuia din urmă.

Antemie nu a făcut faţă ritmului în care trebuia să restituie banii, astfel că în scurt timp a început să fie ameninţat. La cererea lui „Tomuţa”, Antemie a mers în casa acestuia. Scenele de groază s-au petrecut în dimineaţa zilei de 1 mai 2009. Afaceristul scos dator a cerut să mai fie păsuit, însă Coroamă nu a acceptat.

Procurorii au descris în rechizitoriu exact scena mutilării lui Beniamin Samuil Antemie: „Popescanu” l-a prins de gât pe afacerist, din spate, „Ţârcoi” a tras de capetele de sfoară pentru a întinde mâna victimei şi degetul inelar, iar „Tomuţa” a fixat cu mâna sa stângă mâna dreaptă a victimei pe masă şi i-a secţionat transversal ultima falangă a degetului inelar.

Victima a suferit o hemoragie puternică, fiind ameninţată că i se va tăia capul dacă va face reclamaţie la poliţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radu „Popescanu”, condamnat în dosarul mutilării afaceristului Antemie, dat în urmărire.
 Vizualizări articol: 4318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Radu „Popescanu”, condamnat în dosarul mutilării afaceristului Antemie, dat în urmărire3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cornulețe cu nuci (de post) Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chiar mai gustoase pe măsură ce se ”învechesc”, adică după 3-4 zile de la preparare. Asta, dacă vă rabdă... Citeşte