Google
 
vineri, 20 nov 2015 - Anul XX, nr. 271 (6083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,595 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,8316 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Cornulețe cu nuci (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chiar mai gustoase pe măsură ce se ”învechesc”, adică după 3-4 zile de la preparare. Asta, dacă vă rabdă inima să așteptați până atunci, pentru că aroma lor irezistibilă cu siguranță vă va tenta imediat.

Avem nevoie de:

Un pachet de margarină cu 70 la sută grăsime ( moale, la temperatura camerei), 300 g făină albă, 100 g zahăr pudră pentru aluat și încă 200 g pentru aspectul final, 150 g miez de nucă măcinat, o lingură esență de rom, jumătate de pachețel praf de copt, două pliculețe zahăr vanilinat, coaja de la jumătate de lămâie

Preparare:

Cu excepția zahărului pentru aspectul final, punem toate ingredientele în robot sau pur și simplu le frământăm cu mâna repede. Aluatul trebuie să fie dens, nelipicios și plăcut la atingere. Dacă este lipicios, mai adăugăm câte o lingură de făină până la consistența perfectă. Îl punem într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 15 minute. După acest timp, îl scoatem din folie și rupem din el bucăți, pe care le modelăm în ”grisine” lungi, de grosimea degetului mic. Tăiem sulurile în bucățele de 5-6 cm lungime, le subțiem capetele ca să aibă forma de fus și le așezăm încovoiate în tavă, pe hârtie de copt. Trebuie să lăsăm distanță între ele, pentru că vor crește puțin. Dăm tava la rece 15 minute înainte de coacere, ca să nu se lase la copt. Între timp încingem cuptorul la 220 grade Celsius iar înainte de a introduce tava reducem temperatura la 180 grade. Coacem cornulețele cca 15 minute, până observăm că încep să se rumenească foarte puțin pe margini, nu și deasupra. Le scoatem fierbinți din tavă, cu mare grijă, pentru că sunt foarte fragile, și le tăvălim imediat prin zahăr pudră. Le așezăm inițial pe o farfurie, iar când s-au răcit complet le putem transfera într-o cutie din plastic sau un borcan mare de sticlă cu capac, în care pot fi păstrate chiar și două săptămâni în loc răcoros și uscat. Sunt minunate la cafea ori ceai, iar în afara perioadei de post se pot pregăti cu unt în loc de margarină și devin o companie fină și elegantă pentru un pahar de vin alb dulce și parfumat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cornulețe cu nuci (de post).
 Vizualizări articol: 3289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cornulețe cu nuci (de post)5.052

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cornulețe cu nuci (de post) Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chiar mai gustoase pe măsură ce se ”învechesc”, adică după 3-4 zile de la preparare. Asta, dacă vă rabdă... Citeşte