Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2015 - Anul XX, nr. 271 (6083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inspecţie

Zeci de utilaje şi echipe de intervenţie pregătite să acţioneze la deszăpezire pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Chiar de iarna nu şi-a arătat colţii încă, zeci de utilaje de diferite dimensiuni, cu care se poate interveni nu doar pe străzile principale ale Sucevei, ci şi pe arterele secundare, inclusiv pe aleile înguste din cartiere, sunt pregătite să acţioneze în caz de ninsori sau îngheţ.

Modul în care noul operator de salubritate al Sucevei, Diasil, este pregătit să înfrunte iarna a fost verificat ieri de primarul municipiului, Ion Lungu, care a făcut o trecere în revistă a utilajelor de care dispune operatorul de salubrizare stradală, a personalului pregătit pentru intervenţii pe timp de iarnă, dar şi a stocurilor de material antiderapant.

„Facem inspecţia utilajelor de deszăpezire care vor interveni în Suceava în perioada de iarnă, chiar de nu a venit încă. Sperăm să mai ţină vremea cu noi, dar cu siguranţă, într-o zi, cel mai probabil după 1 decembrie, va veni şi ninsoarea. Am văzut că sunt pregătite 20 de utilaje, echipate cu plug, sărăriţe, cu containere, pe diverse dimensiuni, inclusiv ATV-uri cu care se poate interveni pe străduţele mici. Mă bucur că sunt pregătiţi şi mă aştept să intervină cu rapiditate atunci când va fi nevoie”, a spus Lungu, după ce a făcut un tur complet al coloanei de utilaje din baza Diasil.

Primarul Sucevei a discutat şi cu personalul care deserveşte respectivele utilaje de intervenţie, inclusiv cei care, dotaţi cu lopeţi, au datoria de a interveni manual la îndepărtarea zăpezii şi gheţii, dar şi la împrăştierea de material antiderapant.

Chiar de anul acesta nu a fost necesară împrăştierea de material antiderapant, decât o singură dată, la începutul lunii octombrie, când s-a acţionat preventiv, stocurile sunt pregătite pentru a fi suficiente chiar de va veni o iarnă grea.

„Sunt făcute stocuri de sare – 1.500 de tone şi de nisip - 1.200 de tone, să fie la dispoziţie oricând este nevoie să intervenim pe străzi cu material antiderapant. De asemeni, la fel ca în alţi ani, vom face mici depozite de sare şi nisip pe străzile cu o pantă mare, cum este zona de la Grupul Şcolar, pentru ca, la nevoie, şoferii să aibă la dispoziţie material antiderapant”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Acesta este al doilea sezon rece în care firma suceveană Diasil va acţiona pentru deszăpezirea străzilor Sucevei, precum şi pentru împrăştierea de material antiderapant, în caz de îngheţ, după ce a câştigat la licitaţie contractul de salubrizare stradală, deţinut până atunci de bucureştenii de la Rosal.

„Suntem mai bine pregătiţi decât anul trecut, s-au făcut noi investiţii, avem chiar şi utilaje în plus faţă de cele solicitate în contract, pentru străzile înguste şi cele cu pantă mare. Stocul de sare este suficient pentru cel puţin o lună de iarnă grea, la fel şi în cazul celui de nisip. Am prefera să nu intervenim cu nisip pe arterele de grad 0 şi 1, unde se creează un disconfort atunci când se împrăştie, încât acolo vom da doar cu sare”, a precizat managerul firmei Diasil Service, Anton Curelaru.

 

Dispeceratul de iarnă, activ la primărie, dar şi la Diasil, din 15 noiembrie

Conform contractului semnat de Diasil cu Primăria Suceava, de la 15 noiembrie se activează dispeceratul non-stop de gestionare a situaţiilor care necesită intervenţia utilajelor şi echipelor de deszăpezire şi de combatere a îngheţului, pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ. Eventualele sesizări ori reclamaţii pot fi transmise direct firmei de salubrizare la numărul de telefon 0230/525154.

În paralel, Primăria Suceava a activat propriul comandament de iarnă.

„Dispeceratul de iarnă funcţionează de pe 15 noiembrie, dar deocamdată nu a fost cazul să fie organizată permanenţă. În măsura în care vremea se răceşte vom activa acel dispecerat non-stop, pentru a coordona atât inspectorii de specialitate din primărie, cât şi activitatea de intervenţie a firmei de salubrizare”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Dispeceratul Diasil de preluare a reclamaţiilor şi sesizărilor este apelabil la numărul de telefon 0230/525154, dar problemele din trafic cauzate de ninsori, polei sau îngheţ pot fi transmise responsabililor din cadrul Primăriei Suceava la numărul de telefon 0230/519669.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de utilaje şi echipe de intervenţie pregătite să acţioneze la deszăpezire pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de utilaje şi echipe de intervenţie pregătite să acţioneze la deszăpezire pe străzile Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cornulețe cu nuci (de post) Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chiar mai gustoase pe măsură ce se ”învechesc”, adică după 3-4 zile de la preparare. Asta, dacă vă rabdă... Citeşte