Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2015 - Anul XX, nr. 271 (6083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Flutur: ”Guvernarea locală şi centrală PSD a izolat Bucovina la zeci de ore distanţă de Europa”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

”Judeţul Suceava, Bucovina, Regiunea de Nord-Est şi întreaga Moldovă nu beneficiază de minimul necesar de obiective de investiţii în infrastructura de transporturi, iar orizontul de timp în care Guvernul PSD vedea realizarea celor câteva obiective din Master Planul General de Transport, extrem de puţine, este inacceptabil. Perspectivele au fost mutate către 2030, ceea ce este o bătaie de joc la adresa întregii zone”. Declaraţia îi aparţine secretarului general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur. El a subliniat că le-a solicitat foştilor miniştri PSD, prin numeroase interpelări şi declaraţii politice, includerea în Master Plan a unei autostrăzi Nord – Sud care să treacă şi prin judeţul Suceava, lucru care nu s-a produs. Potrivit liderului liberal, acest document strategic pentru infrastructura de transport a României scoate în evidenţă faptul că Bucovina este o regiune de rangul al doilea prin care nu merită să treacă vreo autostradă. ”Fără perspectiva unei autostrăzi şi cu proiectele de reabilitare şi modernizare a principalelor drumuri naţionale incluse <pe listele de aşteptare>, judeţul Suceava a fost abandonat, izolat şi condamnat, de guvernarea PSD, la anonimat şi subdezvoltare. Nu o zonă săracă, ci una dezvoltată economic înseamnă securitate la graniţa de est a UE. Gradul de modernizare al infrastructurii unei ţări demonstrează însuşi nivelul de dezvoltare al ţării respective şi arată măsura în care aceasta poate contribui la creşterea condiţiilor de trai ale cetăţenilor săi, prin atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă”, a spus senatorul liberal. El a menţionat că în ceea ce priveşte numărul de kilometri de autostradă, ţara noastră se situează pe un loc codaş la nivel european. Marea problemă, a explicat Flutur, nu este, însă, numărul de kilometri de autostradă, ci faptul că strategia defectuoasă care stă la baza construirii acestora a accentuat dezechilibrele dintre regiunile ţării; cele câteva sute de kilometri de autostradă străbat doar 13 din cele 41 judeţe, asigurând legătura între sudul şi vestul ţării, în timp ce Moldova a rămas izolată.

 

”Ar fi trebuit ca şi PSD să înţeleagă necesitatea construirii unei autostrăzi care să lege nordul de sudul ţării”

”A fost de neînţeles atitudinea fostului Guvernul PSD de a refuza Moldovei perspectivele de dezvoltare pe care le oferă o autostradă. Situaţia din estul Europei şi deschiderea Uniunii Europene spre ţări precum Ucraina şi Republica Moldova reprezintă acum, mai mult ca oricând, o oportunitate pentru finanţarea autostrăzii nord-sud, pe coridorul pan-european IX, care leagă Marea Baltică de Marea Neagră prin Polonia, Ucraina şi România. Acest coridor de transport a fost aprobat de autorităţile europene. Dezvoltarea legăturilor dintre Marea Neagră şi Marea Baltică face parte din Strategia Dunării a Uniunii Europene, iar de realizarea unui asemenea coridor sunt foarte interesaţi transportatorii din România, Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Grecia şi Italia. Autostrada Siret - Suceava - Bacău - Mărăşeşti - Tişiţa este prevăzută în planul de amenajare a teritoriului naţional aprobat prin Legea 363/2006”, a spus Flutur. El a amintit că în anul 2011, în urma demersurilor pe care le-a făcut alături de Guvernul PDL, Comisia Europeană şi-a exprimat acordul de principiu pentru construcţia unei Autostrăzi Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, pe actualul traseu al E85, pe porţiunea Mărăşeşti – Suceava – Siret – Cernăuţi – Lvov, cu punct final în Polonia.

”Ar fi trebuit ca şi PSD, care a preluat guvernarea din 2012, să înţeleagă necesitatea construirii unei autostrăzi care să lege nordul de sudul ţării.  Și oportunitatea finanţării din fonduri europene, prin intermediul Acordului de parteneriat 2014 – 2020, a unor tronsoane de autostrăzi care să asigure legăturile între Bucovina şi celelalte provincii istorice, a fost neglijată de PSD. Prin ignorarea de către guvernarea PSD şi a acestei investiţii, s-au amplificat şi decalajele socio-economice dintre judeţele Moldovei şi celelalte zone ale ţării”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: ”Guvernarea locală şi centrală PSD a izolat Bucovina la zeci de ore distanţă de Europa”.
 Vizualizări articol: 2332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Flutur: ”Guvernarea locală şi centrală PSD a izolat Bucovina la zeci de ore distanţă de Europa”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cam asa e...din pacate trimis de
(20 nov 2015, 13:10:47
Vrem nu vrem, Flutur este singurul sucevean care a deschis usi pe la Bucuresti si care mai are capacitatea de a deschide. Nechifor nu a fost in stare absolut deloc sa profite de capitalul imens de imagine castigat dupa ce l-a invins pe Flutur, a stat 2 ani prin conferinte de presa si il acuza pe Flutur ca nu a facut mai nimic. Pai indata i se termina mandatul si el se poate lauda cu o groapa de gunoi in inima Bucovinei si cu un aeroport finalizat cu vreo 2 ani intarziere, de pe care nu poti zbura nicaieri inca cateva luni bune. Cursele la Bucuresti sunt facute special pentru deputati si senatori, nicidecum pentru omul de rand, la ore total nepotrivite. Ajungi in Bucuresti la ora 15,10, pana pleci de la aeroport se face ora 16.00. Se inchid institutii, ambasade, unii medici pleaca acasa, deci omul de rand degeaba zboara la orele alea spre Bucuresti ca nu-si poate rezolva nimic. Referitor la centura Sucevei, chiar este o mare bataie de joc si o pata mare de rahat pe guvernarea PSD. Sa ai un proiect finalizat in proportie de 80-90 % si in 4 ani sa nu fi in stare sa termini cei 10%, ce mai poate fi spus?
2.   Suceava este lasata mereu in saracie ... trimis de
(20 nov 2015, 15:25:06
Avem nevoie de oameni ca d-voastra, competenti dispusi la efort, care sa se daruiasca in adminisrtrarea intregului judet!
Munca depusa va da dreptul sa sperati si sa se tina cont în procesul de regionalizare de Nordul Moldovei şi de Bucovina.
Dupa cum stiti pentru Moldova nu se gasesc niciodata fonduri ca deh, nu-s bani! pentru ca moldovenii sunt blegi si tac!
3.   Re trimis de
(20 nov 2015, 17:39:37
Avem ministru(BUKOWINA)......sportu si ala contestat.
Tot Transilvania defileaza,Oltenii dau si ei din coate,vremea lui Hrebenciuc s-a dus pentru Moldovenii de jos sa fiu mai elegant.
Necolaiciuc pentru Suceava a fost un erou,dar pe plan national a fost un criminal,pe Flutur incep sa-l regrete tot mai multi.....BUKOWINENI.
4.   Parerea mea trimis de
(20 nov 2015, 22:29:06
Bucovina este una dintre cele mai mici regiuni din Romania. Nu conteaza la centru, unde se împart sau mai bine zis - fura, banii, Acolo se schimbă între ei clujenii cu bucureștenii, mai pe larg sudiștii (munteni, olteni și dobrogeni) cu vesticii (ardeleni, bănățeni, maramureșeni etc). Bucuvinenii nici macar front comun cu moldovenii nu sunt în stare sa faca. Până la urmă se ajunge la numere, iar esticii (moldovenii și bucovineni) sunt prea puțini. În plus există o mare diferență sau chiar incompatibilitate între moldoveni și bucovineni. Bucovinenii ca și ardelenii si ceilalți care au făcut parte din Austro-Ungaria sunt doar pentru interesul propriei regiuni. La românii din fost Austro-Ungarie nu există un patriotism românesc autentic, acesta fiind subordonat patriotismului local.
Eu prevăd mișcari secesioniste din partea Moldovei în următorul deceniu.
5.   "Nu fiti rautaciosi" trimis de
(21 nov 2015, 09:38:34
"Oameni buni daca lasam culorile politice la o parte si gindim un pic ne vom da seama ca ce a facut Flutur in Bucovina nu a facut nimeni si nici nu vor mai face vreodata".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cornulețe cu nuci (de post) Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chiar mai gustoase pe măsură ce se ”învechesc”, adică după 3-4 zile de la preparare. Asta, dacă vă rabdă... Citeşte