Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2015 - Anul XX, nr. 271 (6083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Evaluare cu cântec

Şeful învăţământului sucevean, Gheorghe Lazăr, „taxat” de Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au fost evaluaţi de Ministerul Educaţiei pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar 2014-2015.

Calificativul primit de inspectorul şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, a fost diminuat de la „Foarte bine” la „Bine”, activitatea acestuia fiind mai slab notată decât în anul precedent. Potrivit Biroului de presă al Ministerului Educaţiei, Lazăr a contestat nota primită, însă aceasta a rămas nemodificată. Aflat din anul 2012 la cârma Inspectoratului Şcolar Suceava, Lazăr a fost apreciat anii trecuţi doar cu „Foarte bine” de ministerul de resort.

Contactat telefonic, şeful învăţământului sucevean nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect. 

De cealaltă parte, calificativul fostei adjuncte a instituţiei Cristina Teodorovici a fost diminuat semnificativ, de la „Foarte bine” la „Suficient”.

Aceasta a contestat nota primită, însă soluţionarea contestaţiei nu a fost în favoarea sa. Teodorovici a fost taxată de minister pentru scandalul transferurilor elevilor de clasa a IX-a, aprobate ilegal de Inspectoratul Şcolar Suceava. Teodorovici a fost preşedinta comisiei care a instrumentat toate cele peste 500 de cereri de transfer primite pe adresa instituţiei. Dintre acestea, circa 300 nu au fost aprobate cu respectarea literei legii, Ministerul Educaţiei eliberând-o din funcţie pe Teodorovici la data de 31 august 2015. Începând cu data de 1 septembrie, profesorul Cristian Cuciurean ocupă funcţia de inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava.

De menţionat că pentru anii şcolari 2012-2013 şi 2013-2014 Teodorovicia fost apreciată prin calificativul „Foarte bine” de ministerul de resort.

 

Adjuncta Gabriela Scutaru a primit calificativul maxim

Potrivit Biroului de presă al ministerului, inspectorul adjunct Gabriela Scutaru a primit calificativul maxim. Scutaru este singura reprezentantă a inspectoratului care a câştigat, de la prima încercare, concursul de ocupare a postului, organizat de minister în primăvara acestui an. Gabriela Scutaru a reuşit să promoveze toate probele pentru păstrarea funcţiei de inspector şcolar adjunct, asigurându-şi un mandat de patru ani în echipa de management a instituţiei.

 

Criteriile evaluării

Într-o primă fază, inspectorul general şi adjuncţii inspectoratului sunt nevoiţi să se autoevalueze şi să-şi acorde singuri calificative care să reflecte modul în care au administrat şcolile din judeţ în anul şcolar 2014-2015. Inspectorii-şefi trebuie să completeze câte o fişă de evaluare standard şi să facă un raport de analiză asupra activităţii desfăşurate în instituţiile pe care le conduc.

Fişa de evaluare conţine o serie de indicatori de performanţă din domeniile: Realizarea diagnozei mediului educaţional din judeţul Suceava, Motivarea/antrenarea personalului din subordine, Monitorizarea/evaluarea şi controlul Inspectoratului Şcolar, Pregătire profesională etc.

Rezultatul evaluării se concretizează în acordarea calificativului, astfel: 100-90 de puncte: "Foarte bine" - menţinere pe funcţie, 89,99-80 de puncte: "Bine" - menţinere pe funcţie, 79,99-70 de puncte: "Satisfăcător" - monitorizare şi reevaluare la un interval de 3-6 luni, sub 70 de puncte: "Nesatisfăcător" - încetarea contractului de management educaţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful învăţământului sucevean, Gheorghe Lazăr, „taxat” de Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 4529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Şeful învăţământului sucevean, Gheorghe Lazăr, „taxat” de Ministerul Educaţiei3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cornulețe cu nuci (de post) Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chiar mai gustoase pe măsură ce se ”învechesc”, adică după 3-4 zile de la preparare. Asta, dacă vă rabdă... Citeşte