Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2015 - Anul XX, nr. 271 (6083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Noi, sucevenii, suntem campioni naţionali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Halal de noi, sucevenii, suntem pe primul loc în ţară la sacrificiile pe şosea, în accidente de maşină! Eu preferam să fim campioni la altceva: la curăţenia mediului natural, de pildă. Dar nu, noi suntem maeştrii muritului pe carosabil!

Dăm noi vina ba pe lipsa autostrăzilor confortabile, ba pe căruţele nesemnalizate, dar adevăru-i că se conduce la marea inconştienţă. Să-i luăm doar pe cei care conduc cu permisul suspendat, să-i luăm apoi pe campionii paharului, care ne îndeamnă să credem că, în judeţul nostru, se bea la volan aproape la fel de mult ca la crâşmă. Şi cu cât vehiculul e mai impozant, cu atât se bea mai cu tărie. Să ne mai mirăm că autobasculante şi remorci cu lemne sunt scăpate de sub control? De aici curg nenorocirile.

O să vă vorbesc acum din experienţa mea personală; nu de pilot, ci de copilot. S-a întâmplat să merg de curând de la Suceava la Bistriţa, în merţanu’ unui român putred de bogat. Trebuia să participăm împreună la un eveniment. Cât a durat drumul, bogătanul a vorbit continuu la telefonul lipit cu mâna de ureche. A meliţat cu subordonaţi, cu parteneri şi partenere, împărţindu-le sarcini, insuflându-le iniţiative, făcându-le curte. A meliţat, fără să scadă viteza sub 150 la oră; a meliţat, în timp ce cu mâna liberă executa viraje şi depăşiri.

Inima îmi tremura ca o vrăbiuţă, de groaza unui accident, şi-o simţeam ba în gât, ba în tocul pantofului. Filmul vieţii mi se derula pe ecranul minţii, cum se întâmplă când finalul e aproape. Ca să-mi derutez frica, m-am refugiat în lectura „Monitorului de Suceava”. Ştirile îmi alergau sub ochi, iuţi ca bornele de kilometraj, când vocea miliardarului a tunat:

- Are dreptate Iohannis, ’tu-le muma lor de pesedişti!

A stat inima-n mine. Şoferului iresponsabil nu-i ajungea viteza de rachetă, înfrăţită cu sporovăiala telefonică. Pe deasupra, mai trăgea cu ochiul la gazeta din braţele mele, furând esenţa ştirilor, pentru a le diseca apoi cu mine, într-un editorial ţinut la două guri.

Cu astfel de şoferi, să nu ne mai mire locul de campioni ai ţării la muritul pe carosabil!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi, sucevenii, suntem campioni naţionali.
 Vizualizări articol: 2374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Noi, sucevenii, suntem campioni naţionali5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cornulețe cu nuci (de post) Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chiar mai gustoase pe măsură ce se ”învechesc”, adică după 3-4 zile de la preparare. Asta, dacă vă rabdă... Citeşte