Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2015 - Anul XX, nr. 271 (6083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Maraton

25 de ore non-stop, petrecute de studenţi ai Universităţii din Suceava în cadrul unui concurs în domeniul tehnicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a doua ediţie a concursului „25ore@USV” a debutat ieri dimineaţă la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, patru echipe de studenţi răspunzând afirmativ provocării de a participa la competiţia care nu le lasă nici un moment de răgaz preţ de 25 de ore.

În acest interval, tinerii vor trebui să lucreze non-stop pentru a finaliza cerinţele concursului, testându-şi abilitățile de dezvoltare hardware și software, dar totodată creativitatea și perseverența.

Festivitatea de deschidere a ineditei competiţii a avut loc ieri dimineaţă, tinerilor aducându-li-se la cunoştinţă tema şi cerinţele concursului.

Prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, preşedintele „25ore@USV”, le-a mulţumit studenţilor şi antrenorilor pentru că au acceptat această provocare, mărturisind că este o bucurie că Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor poată găzdui, chiar şi pentru doar 25 de ore, acest concurs studenţesc.

„Câteodată, în viaţă, trebuie să ne ducem la bun sfârşit sarcinile într-un timp limitat. Sper ca acest concurs să dezvolte noi competenţe şi să vă dea încredere în forţele voastre. Sperăm să vă înţelegeţi mai bine unii pe alţii, să vă testaţi limitele fizice şi abilităţile mentale, să vă antrenaţi să lucraţi împreună, să împărţiţi sarcinile şi responsabilităţile”, le-a transmis Adrian Graur competitorilor.

De partea cealaltă, conf. univ. dr. Radu Vatavu le-a expus studenţilor tematica acestei ediţii, aceasta „încadrându-se în noul domeniu de interes ştiinţific pe plan internaţional al <interfeţelor utilizator spaţiu> care combină mediul fizic cu cel digital în vederea furnizării utilizatorilor de noi experienţe multimedia.
Pentru dezvoltare software, echipele de studenţi au primit din partea organizatorilor echipamente tehnice speciale (senzori Kinect), care au capacitatea de a măsura şi raporta în timp real locaţia şi adâncimea 3D a persoanelor şi obiectelor prezente în zona monitorizată. Folosind această tehnologie, studenţii vor implementa viziunea proprie a unui spaţiu fizic augmentat digital în care, în jurul corpului utilizatorului, rulează aplicaţii, servicii şi conţinut multimedia digital”.

 

Juriu internaţional

Echipele înscrise în competiţie sunt: echipa nr. 1, formată din Alexandru Nistor, Alexandru Boca şi Valeriu Popa, echipa nr. 2 - Daniel Ababei, Laurenţiu Grigoraş şi Vasile Prisăcaru, echipa nr. 3 - Lucian Deryck Tomiuc, Ovidiu Robert Roman şi Marian Alexandru Adascaliţei şi echipa nr. 4 -  Antonela Bercheş, Mirela Gaftoneanu şi Teodor Iftimie.

Un juriu internațional, alcătuit din doi invitați de la Universitatea Tehnică din Viena, va evalua capacitatea studenților de a propune soluții eficiente la problema dată.

Evenimentul este sprijinit de ASSIST Software, Global Design, OSF – Global Services. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de ore non-stop, petrecute de studenţi ai Universităţii din Suceava în cadrul unui concurs în domeniul tehnicii.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
25 de ore non-stop, petrecute de studenţi ai Universităţii din Suceava în cadrul unui concurs în domeniul tehnicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cornulețe cu nuci (de post) Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chiar mai gustoase pe măsură ce se ”învechesc”, adică după 3-4 zile de la preparare. Asta, dacă vă rabdă... Citeşte