Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Proiecte de aproape 380 de milioane de lei finanţate în judeţul Suceava prin PNDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat ieri că 118 proiecte sunt finanţate în toate cele 114 localităţi sucevene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2015 - 2018. Cătălin Nechifor a spus în cadrul unei întâlniri cu primarii că valoarea totală a celor 118 proiecte de investiţii este de 378,645 de milioane de lei. Nechifor a precizat că din cele 118 proiecte, 24 sunt pentru alimentări cu apă, cu o valoare de 69,28 milioane de lei, iar alte 12 sunt pentru lucrări la reţelele de canalizare, cu valoarea de 58,262 milioane de lei. Şeful administraţiei judeţene a mai spus că alte 23 de proiecte sunt pentru lucrări la şcoli şi grădiniţe, în sumă de 34,105 milioane de lei, iar opt proiecte au fost aprobate pentru investiţii în poduri și podețe, valoarea lor fiind de 6,846 milioane de lei.

Cătălin Nechifor a subliniat că cea mai mare sumă de bani, de 219,137 milioane de lei, a fost alocată pentru 51 de proiecte pentru investiţii în drumuri. „Ponderea cea mai mare o au proiectele pentru drumuri, dar mă bucur că am reuşit să integrăm un număr important de şcoli şi grădiniţe”, a spus Nechifor, care i-a îndemnat pe primarii localităţilor în care se realizează proiectele pentru şcoli şi grădiniţe să realizeze lucrările necesare pentru a obţine autorizaţiile ISU.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că din totalul celor 118 proiecte, 12 sunt obiective noi aprobate prin PNDL. Astfel, proiecte noi pentru lucrări la grădiniţe au fost aprobate în Adâncata, Fălticeni, Hănţeşti, Hârtop, Marginea, Valea Moldovei şi Voitinel. Alte trei proiecte noi au fost aprobate pentru investiţii în şcoli, în localităţile Adâncata, Marginea şi Todireşti, în timp ce două proiecte noi sunt pentru lucrări la un pod din Valea Moldovei şi la un drum din comuna Brodina. Cătălin Nechifor i-a îndemnat pe primari „să fie harnici” şi să urgenteze lucrările din cadrul acestor proiecte având în vedere că dispun de toate fondurile necesare. Nechifor a insistat ca lucrările să fie urgentate, mai ales că „este total aiurea să ai banii necesari şi firmele să nu lucreaze”. El le-a mai solicitat primarilor să găsească soluţiile pentru a deconta cât mai repede sumele pentru lucrări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte de aproape 380 de milioane de lei finanţate în judeţul Suceava prin PNDL.
 Vizualizări articol: 1638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiecte de aproape 380 de milioane de lei finanţate în judeţul Suceava prin PNDL5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte