Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delimitare

Gard de fier în jurul bazarului privat din interiorul Bazarului Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Bazarului Sucevei, care cuprinde peste 2.000 de spaţii comerciale, va fi creată o „enclavă”, prin delimitarea bazarului privat de cel al administraţiei locale sucevene.

Măsura va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp, prin ridicarea unui gard de fier care va delimita spaţiile comerciale ale Complexului Comercial Bazar – al Primăriei Suceava, de cele amplasate pe proprietatea privată a avocatului sucevean Mihai Ştefănoaia.

Decizia a fost luată ieri, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Suceava, care a aprobat cu 14 voturi "pentru" şi o abţinere alocarea sumei de 90.000 de lei pentru  realizarea unui gard care să separe spaţiile comerciale administrate de municipalitate de cele aflate pe un teren privat.

Această măsură a fost solicitată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, care luni a luat decizia de închidere totală a Bazarului, până la conformarea cu cerinţele de siguranţă în caz de incendiu.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut cu conducerea ISU am convenit ca în măsura în care sunt îndeplinite o serie de condiţii acolo, să revizuiască decizia de închidere a Bazarului. Dar pentru asta trebuie să asigurăm acces pentru maşinile de intervenţie, prin mutarea celor 150 de chioşcuri, eliberarea hidranţilor, prin reamplasarea unor chioşcuri care împiedică accesul, înlăturarea unor improvizaţii la instalaţiile electrice, respectarea locurilor de fumat şi o condiţie nouă – separarea bazarului public de cel privat”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a iniţiat de urgenţă un proiect de Consiliu Local pentru alocarea fondurilor necesare îndeplinirii acestei noi cerinţe.

„Ni se solicită de urgenţă delimitarea activităţii bazarului public de cel privat. Trebuie luată această măsură, să nu se înţeleagă greşit că acel spaţiu este tot în administrarea noastră. Nu avem nici o treabă cu el, nici nu este autorizat de primărie”, le-a spus Lungu consilierilor locali.

Edilul sucevean a spus că se fac eforturi pentru îndeplinirea cerinţelor pompierilor, dar că un termen clar pentru redeschiderea Bazarului nu poate fi dat câtă vreme comercianţii ale căror chioşcuri trebuie mutate nu fac nimic în acest sens.

„Indiferent cui se vor adresa, nimeni nu poate redeschide Bazarul fără eliberarea căilor de acces pentru pompieri. Din păcate şi astăzi oamenii de acolo încă se ceartă între ei – de ce să mă mut eu, să se mute celălalt, deşi le punem la dispoziţie 86 de locuri într-o hală modernizată şi restul în parcarea din spate. Nu-i scoatem din Bazar, le-am dat alternative. În funcţie de cât de repede se vor muta acele chioşcuri vom putea rediscuta cu cei de la ISU despre redeschiderea Bazarului. Până atunci rămâne închis, nimeni nu-şi asumă o responsabilitate enormă”, a explicat edilul sucevean.

Odată cu aprobarea banilor pentru delimitarea bazarului privat, care cuprinde aproximativ 200 de chioşcuri, în interiorul Bazarului municipalităţii, vor fi aplicate o serie de măsuri de mutare a chioşcurilor amplasate pe hotar cu municipalitatea sau lipite de cele administrate de primărie, pentru a putea fi ridicat gardul de fier.

Odată cu finalizarea acestuia, singura cale de acces către Bazarul privat rămâne un drum din zona din spate a Bazarului, prin parcare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gard de fier în jurul bazarului privat din interiorul Bazarului Sucevei.
 Vizualizări articol: 6352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Gard de fier în jurul bazarului privat din interiorul Bazarului Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte