Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Consiliul Judeţean Suceava are de împărţit primăriilor o sumă de aproape 13 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava va împărţi primăriilor o sumă de aproape 13 milioane de lei. Şedinţa pentru rectificarea bugetului Consiliului Judeţean şi al primăriilor va avea loc mâine. Suma alocată de Guvernul României la ultima rectificare bugetară pentru Consiliul Judeţean şi primăriile sucevene a fost de 45,135 milioane de lei. Potrivit informaţiilor prezentate de Finanţele Sucevene, 27 de procente din această sumă, adică 12,186 milioane de lei, vor fi alocate pentru bugetul propriu al CJ, iar diferenţa de 32,949 de milioane de lei - pentru echilibrarea bugetelor locale.

Din suma rămasă pentru primării, 80%, adică 26,359 milioane de lei, se repartizează prin decizia şefului Finanţelor sucevene, în două etape, în funcţie de populaţie, suprafaţa de teren din intravilanul unităţilor administrativ teritoriale şi capacitatea financiară a acestora. Diferenţa de 20%, de 6,59 milioane de lei, urmează să fie repartizată primăriilor de CJ Suceava.

Astfel, într-o primă etapă sumele se repartizează numai localităţilor la care impozitul pe venit mediu pe locuitor încasat anul trecut este mai mic decât impozitul pe venit mediu pe locuitor pe ansamblul judeţului, în funcţie de ponderea populaţiei şi a suprafeţei din intravilanul unităţilor administrativ teritoriale. În urma acestei etape, Finanţele au împărţit 25,52 milioane de lei, doar celor care au avut impozit pe venit mediu mai mic decât media pe judeţ, rămânând astfel 839.000 lei de repartizat în a doua etapă către toate primăriile, însă în funcţie de capacitatea financiară a localităţilor.

Potrivit prevederilor legale, sumele rezultate la final pentru toate localităţile s-au diminuat cu gradul de necolectare a impozitelor şi taxelor locale de la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale.

În urma aplicării gradului de colectare a rezultat o sumă de 6,346 milioane de lei pe care Finanţele au transmis-o CJ Suceava, care va fi împărţită de această instituţie primăriilor. În aceste condiţii, administraţia judeţeană va avea de împărţit o sumă de 12,936 milioane de lei.

Potrivit datelor furnizate de Finanţe, doar 10% dintre localităţi sucevene au colectarea impozitelor şi taxelor locale de peste 90%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava are de împărţit primăriilor o sumă de aproape 13 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean Suceava are de împărţit primăriilor o sumă de aproape 13 milioane de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte